Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

"Θα διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ"


Τη δέσμευση ότι οι περίπου 2.000 που έχει εκτιμηθεί ότι είναι πλεονάζον προσωπικό, σε σύνολο 6.500, δε θα απολυθούν, αλλά θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες, έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.

Απαντώντας σε σχετική επερώτηση βουλευτών της ΝΔ διαβεβαίωσε επίσης ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραχωρηθεί ως το 49% σε ιδιώτες, είτε αφορά εμπορευματικές, είτε επιβατικές υπηρεσίες.

Ακόμα, ο κ. Ρέππας ανέφερε ότι από τις συζητήσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα με εκπροσώπους της COSCO, δεν φαίνεται να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει να δει τις προθέσεις του Γάλλου ομολόγου του με τον οποίο θα συναντηθεί την 1η Ιουλίου.

«Ο ΟΣΕ έχει καταντήσει μια νύφη που κανείς δεν θέλει να παντρευτεί», ανέφερε ο κ. Ρέππας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι «το πρόγραμμα εξυγίανσης του Οργανισμού που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση είναι η καλύτερη πρόσκληση σε ιδιώτες που αξίζει να επενδύσουν».

«Το πρόβλημα που καλούμαστε να λύσουμε σε ένα συγκεκριμένο, δυσμενές, οικονομικό περιβάλλον, δεν θέλει εξωραϊσμούς αλλά δραστικές τομές», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών, ενώ έκανε λόγο για συνειδητή πολιτική της ΝΔ να απαξιώσει τον οργανισμό, για να έχει, όπως είπε, την τύχη της Ολυμπιακής.

Οι επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Κώστας Χατζηδάκης, και Κώστας Μουσουρούλης, κατηγόρησαν μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση για καθυστερήσεις και αδράνεια, που επιβάρυναν, όπως υποστήριξαν, επιπλέον τον ΟΣΕ, με αποτέλεσμα η λειτουργία του να κοστίζει ακριβά στους Έλληνες φορολογούμενους, ενώ την κάλεσαν να υιοθετήσει το πακέτο μέτρων που είχε δρομολογηθεί για την εξυγίανση του Οργανισμού.

«Κληρονομήσαμε χρέη που γέννησαν χρέη. Εμείς προχωρήσαμε με συγκεκριμένο τρόπο για την ανάπτυξη και εξυγίανση του Οργανισμού. Όταν εμείς όμως τα παρουσιάζαμε, εσείς τότε ήσασταν απέναντι. Εμείς στηρίζουμε τις προσπάθειες σας, συμβάλουμε στο κλίμα συναίνεσης γιατί θεωρούμε ότι ο ΟΣΕ είναι εθνικής σημασίας και η σωστή εξυγίανση του θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας», επεσήμαναν μεταξύ άλλων.

Σε παρέμβαση του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τροφός του σκανδάλου Siemens είναι ο ΟΣΕ».

«Εκεί είναι ο πακτωλός των χρημάτων, εκεί είναι το μεγάλο πάρτι, από εκεί βγήκαν τα μεγάλα ηχηρά ονόματα», πρόσθεσε ο κ Καρατζαφέρης.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: