Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Συνέδριο ξεκαθαρίσματος


Η ανάδειξη του πολιτικού και ιδεολογικού στίγματος της ΝΔ, η ισχυροποίηση Σαμαρά στο κόμμα και η ανάδειξη νέων, άφθαρτων προσώπων, είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν το 8ο συνέδριο του κόμματος που αρχίζει το απόγευμα της Παρασκευής.

Παρουσία 4.000 συνέδρων ο κ. Σαμαράς αναμένεται να προσδιορίσει την φυσιογνωμία του κόμματος στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, ενώ αναμένεται να δείξει την πόρτα εξόδου σε στελέχη του πλήγωσαν παράταξη και λαό. Ήδη η Ρηγίλλης έθσε εκτός συνεδρίου τους κυρίους Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη και Παυλίδη.

Ενδιαφέρον θα έχει και η τοποθέτηση και πιθανή διαφοροποίηση πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, στους οποίους πάντως ο κ. Σαμαράς αναμένεται να τείνει χείρα φιλίας.

Την Κυριακή θα εκλεγεί η νέα Πολιτική Επιτροπή (πρώην Κεντρική Επιτροπή), η οποία την επόμενη εβδομάδα θα εκλέξει γραμματέα του κόμματος, πιθανότατα μεταξύ των κυρίων Λυκουρέντζου και Στυλιανίδη.

«Πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και ισχυρή δόση αυτοκριτικής, αλλιώς δε θα μας ακούσουν οι πολίτες. Δεν μπορούμε να πατάμε σε 2 βάρκες και δεν έχει λογική να ταυτίζεται η ΝΔ με την Αριστερά», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: