Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ...ΠΟΥ ΝΑ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ....


Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό
Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εργασία και της ΝΔ

Σε νέες αλλαγές σε ορισμένα άρθρα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου προέβη την Πέμπτη στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας.
Με βάση τροπολογία που κατέθεσε στην εθνική αντιπροσωπεία ο Ανδρέας Λοβέρδος αυξάνονται και για τις τρίτεκνες μητέρες τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και φθάνουν τα 65 έτη.
Στα 60 έτη παραμένουν μόνο τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα από το 2017 και όσοι έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια δουλείας και το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους απο το 2013.
Μικρή βελτίωση έγινε στους συντελεστές αναπλήρωσης, ενώ τα stage θα προσμετρώνται ως ένα έτος στα πλασματικά χρόνια ασφάλισης.
Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους της Βουλής, τα θέματα του νέου ασφαλιστικού θα κανονιστούν από τον κανονισμό του Κοινοβουλίου.
Η επί των άρθρων συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου συνεχίστηκε στη Βουλή σε υψηλούς τονους, μεταξύ του υπουργού Εργασίας και της Νέας Δημοκρατίας.
Νωρίτερα, ο Απόστολος Κακλαμάνης ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να κληθούν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας αντίστοιχα να προσαρμόσουν τα νομοσχέδια τους στις παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του νομικού κόσμου ώστε οι διατάξεις να προσαρμοστούν στο Σύνταγμα και στο νομικό πολιτισμό της χώρας.
Περαιτέρω, ζήτησε από τον κ. Πετσάλνικο να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να ενημερωθούν οι βουλευτές για την κρισιμότητα των συνεδριάσεων ώστε να μην γίνονται σε άδεια έδρανα καθώς και να δοθεί χρόνος ώστε να μιλήσουν περισσότεροι βουλευτές.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: