Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ξεκίνησε η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων


Ξεκινάει την Πέμπτη 1η Ιουλίου η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Η διαδικασία που προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου αφορά το πάσης φύσεως προσωπικό στο δημόσιο, τους ΟΤΑ α’ & β’ βαθμού και τα Ν.Π.Δ.Δ.

Μόνιμοι υπάλληλοι, αορίστου χρόνου, ορισμένου χρόνου και με σύμβαση έργου, οφείλουν να εισάγουν στην ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση http://apografi.gov.gr/, ΑΦΜ, προσωπικά στοιχεία, στοιχεία που αφορούν στην υπηρεσιακή τους κατάσταση και το φορέα στον οποίο απασχολούνται, καθώς και τίτλους σπουδών, δεξιότητες, αλλά και προτίμηση για μετακίνηση σε άλλο φορέα.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απογραφή είναι:

Εκκαθαριστικό Φορολογίας από το 2002 και μετά

Κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισής ή Βιβλιάριο Υγείας ή ΑΜΚΑ

Αστυνομική Ταυτότητα

Λογαριασμός ΔΕΗ

Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Μισθοδοσίας

Τίτλοι Σπουδών (Πτυχία, Ξένες Γλώσσες, κλπ)

Από την 1η έως τις 5 Ιουλίου η απογραφή θα διενεργηθεί πιλοτικά για το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και για τους υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι υποχρεούνται να απογραφούν 12 - 23 Ιουλίου βάσει του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ τους. Αν το επιθυμούν μπορούν να απογραφούν νωρίτερα, αλλά σε καμία περίπτωση μετά τις 23 Ιουλίου.

Όσοι βρίσκονται σε οποιασδήποτε μορφής άδεια ή αδυνατούν να απογραφούν, οφείλουν να υποβάλουν εγκαίρως αίτημα στις Διευθύνσεις Διοικητικού.

Η εισαγωγή των στοιχείων ισοδυναμεί με υπεύθυνη δήλωση, συνεπώς βάσει της ΚΥΑ ψευδή στοιχεία διώκονται ποινικά. Τα στοιχεία άλλωστε θα διασταυρώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να μην απογραφούν σήμερα αλλά τις επόμενες ημέρες καθώς γίνονται δοκιμές στο σύστημα.
πηγη:skai.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

GIATI DEN KSEROUN POSOI EINAI MAS OROIDEYOUN

Ανώνυμος είπε...

πριν απο 2-3 μηνες είχε γραφτεί αρθρο σε πολιτική εφημερίδα που έλεγε ότι (με λιγα λογια ) σε κάποια Δ.Ο.Υ υπήρχαν 142 υπάλληλοι (;) τους οποίους κανείς δεν ήξερε , κανεις δεν είχε δει ποτε!!!!!
η κυβέρνηση για να μπορέσει να βρει αυτά τα άτομα τους έκοψε τη μισθοδοσία!
μετά το πέρας 2 ημερών από τη διακοπή της μισθοδοσίας ξεπρόβαλαν ,σαν σαλιγκάρια μετά τη βροχή,οι πρώτοι αγνοούμενοι υπάλληλοι , οι οποίοι βέβαια είχαν και τις ανάλογες κυρώσεις!!!
για αυτό γίνεται αυτή η απογραφή , για να μπορέσει να μπεί μια τάξη στους δημοσίους υπαλλήλους!!!