Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

«Θαύμα» στη Γερμανία


Αισιόδοξος ότι ο αριθμός των ανέργων θα περιορισθεί σύντομα κάτω από το όριο των τριών εκατομμυρίων εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ράινερ Μπρούντερλε (φωτό), μιλώντας στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία ήταν τον Ιούνιο 3,15 εκατομμύρια, σε ποσοστό 7,5%. Αντίθετα με τις προβλέψεις οικονομικών αναλυτών - που ανέμεναν αύξηση της ανεργίας μέχρι και στα 4 εκατομμύρια ανέργων-, το ποσοστό βρίσκεται σε συνεχή πτώση από την αρχή του έτους.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θαύμα σημαντικών διαστάσεων στον τομέα της απασχόλησης», είπε ο υπουργός, ενώ σχολιάζοντας τους θετικούς οικονομικούς δείκτες, κυρίως στον τομέα των εξαγωγών, δήλωσε ότι «η Γερμανία είναι και πάλι παρούσα στον οικονομικό τομέα και παίζει το ρόλο της ατμομηχανής για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σημειώνεται ότι η γερμανική οικονομία γνώρισε κατά το 2009 τη σοβαρότερη ύφεση των μεταπολεμικών ετών, με πτώση του ΑΕΠ κατά 5%.

Για το 2010, η κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη κατά 1,4%, αλλά ερευνητικά ινστιτούτα και τράπεζες την τοποθετούν περί το 2%.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: