Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

«Ξαναφυτρώνουν» τα σκουπίδια στο ΣΕΦ


«Ορφανή και χωρίς κηδεμόνα» παραμένει η παραλία πίσω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η οποία είχε γίνει σκουπιδότοπος. Την εικόνα άλλαξε η δράση του ΣΚΑΪ και των εθελοντών όταν απομακρύνθηκαν 90 τόνοι με μπάζα και σκουπίδια.
Ωστόσο, μόλις 5 μέρες μετά τον καθαρισμό του Σαββάτου και η παραλία του ΣΕΦ έχει αρχίσει σιγά σιγά να ξαναγεμίζει με κάθε λογής απορρίματα, καθώς οι φορείς με τους οποίους επικοινώνησε ο ΣΚΑΪ δηλώνουν αναρμόδιοι για τον καθαρισμό της ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο...

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας αλλά και η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Μαρία Μανιδάκη δηλώνουν ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την καθαριότητα της ακτής διότι, όπως λένε, δεν έχουν την ευθύνη.

Η κ. Μανιδάκη παρέπεμψε σε νομαρχία Πειραιά και Λιμενικό. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΣΕΦ, που ενοικιάζει τις καφετερίες και τα νυχτερινά κέντρα στα διοικητικά όρια του σταδίου, το στάδιο είναι υπεύθυνο για τη φροντίδα μόνο ενός πολύ μικρού τμήματος της παραλίας.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, διεκόπη η σύμβαση που είχε υπογραφή μεταξύ της διοίκησης του ΣΕΦ και ιδιώτη για την καθαριότητα και το έργο έχει αναλάβει εδώ και 5 μήνες η διοίκηση του Σταδίου.

Όμως από τους 174 εργαζόμενους του Σταδίου, μόνο οι 13 ασχολούνται με την καθαριότητα.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πειραιά Τάκης Αβραμίδης ισχυρίστηκε ότι «αυτή παραλία ανήκει στο κράτος, δυστυχώς, είτε αυτό λέγεται ΣΕΦ, είτε λέγεται ΚΕΔ, είτε λέγεται υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Πάντως στο Δήμο Πειραιά δεν ανήκει.»

Στην επικοινωνία που είχε ο ΣΚΑΪ με την Κτηματική Υπηρεσία του Πειραιά, πάντως, κανείς δεν μπόρεσε να δώσει σαφή απάντηση για το ποιος τελικά έχει την ευθύνη για αυτή την παραλία, πιθανολογώντας ότι αν την ευθύνη δεν την έχει το ΣΕΦ τότε μάλλον θα την έχει ο Δήμος...
πηγη:skai.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να αναφερθεί ότι το ΣΕΦ υπάγεται στις ΔΕΚΟ (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) και επιχορηγείται από τον κρατικό κορβανά (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού). Έτσι, όπως σε όλους τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ, επήλθε ήδη μείωση 20% (10% και 10%) επί των αποδοχών τους.

Παρ' όλα αυτά οι αποδοχές τους, σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας, είναι κατά πολύ υψηλότερες από αυτές του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα και κυρίως από τις αποδοχές των υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου με συναφή αντικείμενα, όπως του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, του ΕΑΚ Γλυφάδας, τα οποία επιχορηγούνται επίσης από το κράτος και έχουν αθλητικές δραστηριότητες.

Ενδεικτικά κατά την πρόταση τής υπό διαπραγμάτευση συλλογικής σύμβασης εργασίας, ο πρώτος βασικός μισθός (νεοπροσλαμβανόμενης) καθαρίστριας ανέρχεται στα 1.885 ευρώ, του φύλακα στα 1.835, του εργάτη στα 1.915, του τεχνίτη στα 1.970, του διοικητικού υπαλλήλου ανωτέρας εκπαίδευσης στα 2.050, του τεχνίτη ανωτέρας εκπαίδευσης στα 2.105, του τεχνίτη ανωτάτης εκπαίδευσης στα 2.210, του διοικητικού υπαλλήλου απόφοιτου ΑΕΙ στα 2.115 και του γιατρού στα 2.240 ευρώ.

Αν δε έχουν συμπληρώσει 20ετή προϋπηρεσία στο ΣΕΦ, τότε η νέα σύμβαση προβλέπει ότι οι βασικές αποδοχές της καθαρίστριας θα ανέλθουν στα 2.215 ευρώ, του φύλακα στα 2.165, του εργάτη στα 2.250, του διοικητικού υπαλλήλου αποφοίτου Λυκείου στα 2.265, του διοικητικού υπαλλήλου αποφοίτου ΤΕΙ στς 2.400 και διοικητικού υπαλλήλου αποφοίτου ΑΕΙ στα 2.480 και του γιατρού στα 2.635 ευρώ. Σε αυτές τις βασικές αποδοχές προστίθενται τα επιδόματα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το κείμενο της νέας σύμβασης, παραμένουν ανέπαφα τα μηνιαία επιδόματα: α) γάμου 145 ευρώ, β) τέκνων, για το ένα παιδί 125 ευρώ, για τα δύο 250 ευρώ, για τα τρία 400 ευρώ, για το τέταρτο και κάθε επόμενο 580 ευρώ.

Ακόμη, το μηνιαίο επίδομα ευθύνης, που σύμφωνα με την παλαιά σύμβαση χορηγείται σε ποσοστό επί του ύψους των αποδοχών, τώρα διαμορφώθηκε ως εξής: προϊστάμενος διεύθυνσης 150 ευρώ, προϊστάμενος τμήματος 100 ευρώ, προϊστάμενος γραφείου 75 ευρώ.

Παράλληλα, τα επιδόματα τα οποία χορηγούνταν μέχρι σήμερα σε ποσοστό επί των αποδοχών των εργαζομένων στο ΣΕΦ, διαμορφώνονται σύμφωνα με τη νέα σύμβαση ως εξής: 1) επίδομα πρόσθετων σπουδών 50 και 100 ευρώ μηνιαίως για τους κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών, αντίστοιχα 2) επίδομα πληροφορικής ύψους 50 ευρώ μηνιαίως μόνο για τους εργαζόμενους στο γραφείο πληροφορικής.

Αντίθετα, η νέα προτεινόμενη σύμβαση προβλέπει την παντελή περικοπή των παρακάτω επιδομάτων: α) «αποταμιευτικό» ύψους 6% επί των πάγιων μηνιαίων αποδοχών, το οποίο αποδίδεται σήμερα κάθε μήνα στους προσωπικούς λογαριασμούς των εργαζομένων, β) επίδομα θερινών διακοπών 350 ευρώ για κάθε παιδί από το μαιευτήριο μέχρι την ηλικία των 27 ετών, το οποίο χορηγείται και στους δύο γονείς στη περίπτωση συνυπηρέτησης στο ΣΕΦ, γ) επίδομα ρουχισμού και υπόδησης δύο φορές τον χρόνο, δ) επίδομα γάλακτος, ε) επίδομα βρεφονηπιακής φροντίδας, ζ) επίδομα πληροφορικής σε όλους τους υπαλλήλους του ΣΕΦ, η) επίδομα εκδηλώσεων, κατά μέσο όρο 150 ευρώ το τμήμα, ανεξαρτήτως της πραγματοποίησης τους.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΣΕΦ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΣΤΟ BLOG MAS. http://lovehellas.blogspot.gr/2012/12/sef-mia-vradiflegis-vomva.html