Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ .....



....ΣΕ ΚΑΣΤΑ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ "ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ"
Το λαβαμε απο:ellhnis.blogspot.com
Οι αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι ένα ακόμη σχέδιο αποκλεισμού του απλού πολίτη που δεν ανήκει στην ελιτο-αλητεία, από την μόρφωση και την πρόσβαση σε περιζήτητα επαγγέλματα. Είναι προφανές ότι η Υπουργός Παιδείας θέλει να μετατρέψει τις περιζήτητες Πανεπιστημιακές Σχολές σε Κάστα, κάτι σαν την Βουλή, όπου θα εισέρχονται μόνο οι "δικοί τους". Μπορεί τα σχέδια να φαίνονται αθώα και ευχάριστα εκ πρώτης όψεος, όμως σε μία χώρα βουτηγμένη στη διαφθορά, σε μια χώρα που "κάποιοι" ΕΠEΒΑΛΑΝ να επικρατεί το δίκαιο του δυνατού και του λαμόγιου, αναρωτήθηκε κανείς με ποιά κριτήρια θα γίνονται οι επιλογές των φοιτητών στα "αυτόνομα" Πανεπιστήμια???Καταρχήν τι σημαίνει ΑΥΤΟΝΟΜΟ Πανεπιστήμιο??? Ωραίο ακούγεται, αλλά δεν είναι! Γιατί, σημαίνει ότι θα βγουν στην γύρα οι καθηγητές και λοιποί λειτουργοί της κάθε Σχολής προκειμένου να εξασφαλίσουν "χορηγίες" από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, όχι μόνο για τη λειτουργία της Σχολής αλλά και ακόμη για το ΜΙΣΘΟ τους!!!! Αυτοί λοιπόν, (οι καθηγητές και λοιποί λειτουργοί)θα δημιουργούν αναμφίβολα μια σχέση εξάρτησης με τους "χορηγούς", και η λειτουργία του κάθε Ιδρύματος θα καθορίζεται πλέον από αυτούς που θα ακουμπάνε το χρήμα!!!
Όσον αφορά στην επιλογή των μαθητών που θα φοιτήσουν στα Τμήματα της κάθε Σχολής, δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας αφελής που να πιστεύει ότι θα γίνεται με βάσει τα νοητικά και γνωστικά προσόντα και με αντικειμενικά κριτήρια. Αυτοί που υποτίθεται ότι θα κάνουν την επιλογή-διαλογή, θα είναι οι Πανεπιστημιακοί. Δηλαδή αυτοί που κατά καιρούς πουλάν τα θέματα και τα πτυχία μέσα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, αυτοί που θα εξαρτάται ο μισθός τους από τους "χορηγούς". Βέβαια οι Πανεπιστημιακοί τρίβουν τα χέρια τους και συμφωνούν με τις προτάσεις της Υπουργού Παιδείας γιατί ξέρουν πως θα βγάλουν πολύ χρήμα πουλώντας τα θέματα στις εξετάσεις επιλογής, σε κάθε λαμόγιο που θέλει να καμαρώσει το παιδί του γιατρό δικηγόρο ή αρχιτέκτονα!!! Θα έχω ποτέ εγώ πιθανότητα να φοιτήσω στην Ιατρική Σχολή, ακόμη και εάν είμαι άριστος μαθητής???? Μήπως τη δική μου θέση θα την καταλαμβάνει το παιδί του τάδε μεγαλοεπιχειρηματία που θα παρέχει παχυλές "χορηγίες" στο ίδρυμα ή το παιδί του δείνα μεγαλογιατρού????
Όσοι χαίρονται γιατί νομίζουν ότι θα γλιτώσουν το βραχνά των εξετάσεων καλά θα κάνουν να ξανασκεφτούν τα πράγματα. Οι πόρτες κλείνουν για τα παιδιά του λαού όσον αφορά στις περιζήτητες Σχολές γιατί οι θέσεις θα καταληφθούν από τους γόνους των προνομιούχων. Αυτοί (οι γόνοι των απανταχού λαμόγιων) θα γράφονται στις Σχολές μαζί με εμάς τους πληβείους και αφού θα έχουν "αγοράσει" τα θέματα για τις κατ' επίφαση εξετάσεις επιλογής-διαλογής θα κρίνονται ως "καταλληλότεροι" για να προωθηθούν στο περιζήτητο Τμήμα. Τους υπόλοιπους θα μας πετάνε στα υπόλοιπα Τμήματα έτσι για να λένε ότι υπάρχει και λειτουργεί ολοκληρωμένη Σχολή και για να πληρώνουμε και το κατιτίς, ως κορόιδα που είμαστε, και να αποσβένουμε ένα μέρος των εξόδων της Σχολής ή οποία, για να μην ξεχνιόμαστε, θα είναι "αυτόνομη" άρα θα μπορεί να ορίζει καταβολή διδάκτρων.
Δεν θα πρέπει να "τσιμπάνε" οι νέοι με τις ύπουλες εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας και επίλεκτου μέλους της Λέσχης Μπιλντεμπεργκ, Α.Διαμαντοπούλου, για δήθεν αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και κατάργησης των Εξετάσεων Εισαγωγής.Το μόνο που επιδιώκει, είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ αυτών που θα καταλαμβάνουν τις θέσεις στις περιζήτητες Σχολές και κατ’ επέκταση στα περιζήτητα επαγγέλματα. Μάλλον κάποιους τους πονάει το γεγονός ότι μέχρι σήμερα το παιδί του φτωχού από το πιο απομακρυσμένο χωριό μπορούσε να εισαχθεί σε υψηλόβαθμες Σχολές και να αφήσει απ’ έξω τα "δικά τους" παιδιά. Οι υψηλόβαθμές Σχολές θα ΄μεταβληθούν σε κάστα ακριβώς όπως όπως είναι η Βουλή όπου εργάζονται οι "δικοί" τους, οι "εκλεκτοί" οι οποίοι μπάινουν με ΜΕΣΟ και τους οποίους δεν αγγίζει κανένα οικονομικό μέτρο. Πρέπει να αντισταθούμε στον ευτελισμό και την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση . Δεν θα μας πετάξουν έξω από τις επιλογές μας τόσο εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: