Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

το ματς της ημέρας!

Αν “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός” τότε Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός (21:45 ΣΚΑΙ) θα πρέπει να ρίξουν, σήμερα το βράδυ, την καλύτερη... ζαριά τους, στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Α1.
πηγή :  http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/A1Basket/Panathinaikos_Olympiacos/274818.html


Οι “πράσινοι” έχουν το πλεονέκτημα της έδρας και αυτό θα κληθούν να υπερασπιστούν, προκειμένου να μεταφέρουν την πίεση στο αντίπαλο “στρατόπεδο” ενόψει του κυριακάτικου παιχνιδιού. Την ίδια ώρα όμως, οι “ερυθρόλευκοι” καλούνται να κάνουν το πολυπόθητο break και να δείξουν πως η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας δεν ήταν απλά μία “φωτοβολίδα” στην κυριαρχία του “τριφυλλιού” τα τελευταία χρόνια.

Τι μας επιφυλάσσει το σημερινό παιχνίδι; Αυτό κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει, καθώς στις εφετινές αναμετρήσεις των δύο “αιώνιων” αντιπάλων, έχουν υπάρξει διάφορες εκδοχές. Το πρώτο σενάριο είναι αυτό του επιθετικού μπάσκετ που παρακολουθήσαμε στη 3η συνάντησή τους, στο ΟΑΚΑ, όπου συνολικά μπήκαν 188 πόντοι (98-90).

Το δεύτερο και κάπως πιο συντηρητικό θέλει τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην αμυντική τους λειτουργία, όπως έγινε δηλαδή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη χρίστηκαν νικητές, έχοντας εξολοθρεύσει σε μεγάλο βαθμό τα επιθετικά όπλα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Εκείνο το βράδυ κανένας “πράσινος” δεν πέτυχε πάνω απο 12 πόντους, με τον Παναθηναϊκό να έχει 17 στα 33 δίποντα και 6 στα 19 τρίποντα.

Το τρίτο αφορά το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, στο ΣΕΦ όπου ο Ολυμπιακός χρίστηκε νικητής. Εδώ όμως δεν έπαιξαν ρόλο οι αριθμοί, αλλά οι προσωπικότητες όπως είναι αυτή του Θοδωρή Παπαλουκά και του Λίνας Κλέιζα. Ο πρώτος έκανε ηγετική εμφάνιση (20 πόντοι) και πήρε τους “ερυθρόλευκους” απο το χέρι στο μεγαλύτερη διάστημα του αγώνα, ενώ όταν σταμάτησε το ρόλο αυτό ανέλαβε ο Λιθουανός, ο οποίος πέτυχε τους μισούς πόντους (τους 11 απο τους 22) της ομάδας του στην τελευταία περίοδο, βάζοντας “φρένο” στο come back του Παναθηναϊκού.

Βέβαια, καθοριστική ήταν και η κακή εμφάνιση των παικτών του Ζέλιμιρ Ομπράνοβιτς στο inside game. Τόσο ο Μάικ Μπατίστ, όσο και Νίκολας Πέκοβιτς έμειναν μακριά απο τον καλό τους εαυτό, πετυχαίνοντας και οι δύο μαζί 16 πόντους (10 και 6 αντίστοιχα) και μαζεύοντας 10 ριμπάουντ.

Και επειδή μιλάμε για δύο απο τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, με πλούσιο ρόστερ, οι αριθμοί είναι πολύ πιθανό να μην παίξουν τόσο μεγάλο ρόλο, όσοι οι προσωπικότητες που υπάρχουν σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ο β Ομπράντοβιτς έχει ένα... χαρτί παραπάνω να ρίξει στο τραπέζι, σε σχέση με τα άλλα τρία παιχνίδια. Τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος απουσίαζε απο το ΣΕΦ, ενώ στο Ελληνικό και στο ΟΑΚΑ είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, λίγα πράγματα μπορούν να θεωρηθούν ως δεδομένα για την αποψινή (21:45) μάχη. Το ένα είναι η παράδοση που θέλει τον Παναθηναϊκό εύκολα ή δύσκολα να καθαρίζει τα παιχνίδια στην έδρα του και το άλλο η εκτίμηση οτι όποιος κερδίσει (ανεξάρτητα με το ποιος θα είναι αυτός), θα γίνει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: