Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

«Ξήλωσαν» τους διοικητές της ομάδας ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ!

Με εντολή του αρχηγού της αστυνομίας Λευτέρη Οικονόμου, «αποκεφαλίστηκε» ο μέχρι πρότινος διοικητής των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ ταξίαρχος Γιώργος Σταύρακας και στην θέση του, τοποθετείται ο ταξίαρχος Ευάγγελος Βενέτης, ο οποίος ήταν διοικητής στην αστυνομική διεύθυνση Αρκαδίας και παλιά είχε υπηρετήσει στην άμεση δράση.
Ο Γιώργος Σταύρακας παροπλίζεται αφού μετατίθεται στην αστυνομική ακαδημία ως βοηθός διευθυντή, ενώ "ξηλώνεται" και ο διοικητής των ΜΑΤ Στέφανος Κοζυράκης, ο οποίος πηγαίνει στην διεύθυνση χειρισμού κρίσεων του αρχηγείου και την θέση του παίρνει ο αστυνομικός διευθυντής Θεόδωρος Κούτσιαρης.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής βάζει ως σύμβολο τον Χαράλαμπο Χριστοφαρέζη απόστρατο αντιστράτηγο και πρώην υπαρχηγό της Αστυνομίας. Επίσης, υπήρξε επί χρόνια διοικητής των ΜΑΤ.
Οι έκτακτες απομακρύνσεις των δύο διοικητών, σε μάχιμες υπηρεσίες όπως ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, έχουν να κάνουν με την αλλαγή επιχειρησιακού σχεδιασμού, την δυσαρέσκεια της ηγεσίας μετά τα επεισόδια στο Σύνταγμα και τον ξυλοδαρμό των φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων, αλλά και τον «εσωτερικό» πόλεμο μεταξύ ανώτατων αξιωματικών εν όψει τακτικών κρίσεων και πιθανής ή όχι αλλαγής στην κεφαλή της ΕΛ.ΑΣ τον προσεχή Νοέμβριο, όπου λήγει η θητεία του Λευτέρη Οικονόμου.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/85080/xhlwsan-toys-dioikhtes-ths-omadas-dias-delta-kai-mat

Δεν υπάρχουν σχόλια: