Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Σαμαράς: «περιπλανώμενος ταξιδιώτης ο πρωθυπουργός»


Σφοδρή επίθεση στον Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς καρά την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ. Μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε για λαϊκισμό τον πρωθυπουργό.
Tον κατηγόρησε ότι αντί να ασχολείται με την αντιμετώπιση της κρίσης είναι «περιπλανώμενος ταξιδιώτης» που ασχολείται με την «παγκόσμια διακυβέρνηση», τη σοσιαλιστική διεθνή και την «πράσινη ανάπτυξη» αντί για τα προβλήματα της χώρας του.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε επίσης για έλλειμμα διακυβέρνησης απέναντι στο μεγάλα προβλήματα, επισημαίνοντας ότι «σήμερα χρεοκοπεί το μοντέλο ΠΑΣΟΚ στα χέρια του ΠΑΣΟΚ». Όπως συμπλήρωσε, τις απαντήσεις στα προβλήματα «δεν μπορούν να τις δώσουν ούτε κι όσοι στήριξαν ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα και έγιναν δεκανίκια ή εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ» σε μια αιχμή για τον ΛΑ.ΟΣ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση επίσης ότι προσπάθησε να φορτώσει στη ΝΔ τις μεγάλες της ευθύνες για την οικονομία. «Εάν διαλύσετε την οικονομία θα βρείτε μπροστά σας εμάς και όχι το ΠΑΜΕ» ανέφερε, στο οποίο πάντως άσκησε (όπως και συνολικά στην Αριστερά) κριτική για ακραίες μορφές κινητοποιήσεων. Σχετικά με την οικονομία επισήμανε ότι «η ΝΔ χαράσσει απαλλαγή από τον μηχανισμό στήριξης, όχι για να επιστρέψουμε στην σπατάλη και στη χαλάρωση αλλά για να βγούμε από την κρίση με ανάπτυξη».


Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη νέας Μεταπολίτευσης.


«Κάναμε την αυτοκριτική μας για τα σφάλματά μας. Ποτέ άλλοτε κόμμα στην Ελλάδα δεν έκανε τόσο μεγάλη και τόσο γενναία αυτοκριτική» υπογράμμισε. Πρόσθεσε όμως ότι «το θετικό μας έργο δεν θα το αφήσουμε ανυπεράσπιστο ούτε τώρα ούτε ποτέ» όπως και ότι «ποτέ άλλοτε επίσης δεν παρέπεμψαν ένα κόμμα σε τόσες εξεταστικές επιτροπές χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος στελεχών του».


Υποσχέθηκε ακόμη ότι «η ΝΔ μηδενίζει το κοντέρ» και ότι ξανανοίγει την συζήτηση για την πολιτική και ανακοίνωσε την πρότασή του για αλλαγή του καταστατικού ώστε να μπορεί να ορίζει μέχρι και δύο αντιπροέδρους ο πρόεδρος του κόμματος, αρμόδιους για διοικητικά και οργανωτικά ζητήματα, σε ένα «άνοιγμα» προς τον Δ. Αβραμόπουλο.


Προς το τέλος της ομιλίας. του ο Α. Σαμαράς έστειλε ένα «αυστηρό» μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος. «Πρίγκιπες και πριγκιπάτα, βαρόνοι και φέουδα, οικογένειες και τζάκια, έφυγαν από το λεξικό της ΝΔ μια για πάντα» σημείωσε σε μία αναφορά με προφανή στόχο τη Ντ. Μπακογιάννη αλλά και όχι μόνο, ίσως...
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: