Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Στη φυλακή οι φονιάδες του Ρέντη


Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν οι αδίστακτοι φονιάδες των παλικαριών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στου Ρέντη. Μετά τις μαραθώνιες απολογίες ενώπιον ανακριτή ο 36χρονος και ο 28χρονος που γάζωσαν με σφαίρες τους δύο αστυνομικούς κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Στα κελιά τούς ακολούθησαν άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, ένας εκ των οποίων φέρεται επίσης να πήρε μέρος στη φονική ενέδρα του Ρέντη.
Συνοδευόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη, οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία των Γιώργου Σκυλογιάννη και Γιάννη Ευαγγελινέλη έφτασαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων νωρίς το πρωί.

Περίπου στις 9.00 πέρασε ο πρώτος το κατώφλι της 16ης ανακρίτριας, ενώ οι απολογίες δεν είχαν ολοκληρωθεί μέχρι αργά χθες το βράδυ. Ο 36χρονος κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία των δύο αστυνομικών στου Ρέντη, ενώ παραδέχτηκε μόνο τη συμμετοχή του στη ληστεία στο Μενίδι.

Ο 36χρονος είχε αναγνωριστεί από την πρώτη στιγμή για τη συμμετοχή του, από τον αστυνομικό που ήταν παρών στην καταδίωξη το μοιραίο απόγευμα της 1ης Μαρτίου, όταν εκείνος κλήθηκε από την υπηρεσία του να τον αναγνωρίσει μέσα σε ειδικό δωμάτιο. Το ίδιο άτομο, μάλιστα, προδίδουν και τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA που βρέθηκαν πάνω στο Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Αμέσως μετά το τέλος της απολογίας του 36χρονου στη 16η ανακρίτρια παρουσιάστηκε ο 28χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονική συμπλοκή του Ρέντη, ο οποίος παραδέχτηκε τη φυσική παρουσία του στο μακελειό, αλλά αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που σκότωσε τους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., επιρρίπτοντας τις ευθύνες στον τέταρτο κατηγορούμενο, που διαφεύγει μέχρι και αυτή την ώρα τη σύλληψη.
«Επαθα σοκ ακούγοοντας τις ριπές» ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος μπροστά στην ανακρίτρια περιγράφοντας τη στιγμή της δολοφονίας των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών. «Δεν πυροβόλησα εγώ. Πυροβόλησε ο “Βιτάλη” (καταζητούμενος) και όσο για τον οδηγό, που τον λένε Δημήτρη, δεν τον βλέπω ανάμεσα στους κατηγορούμενους».

Από τους δέκα συλληφθέντες που παρουσιάστηκαν χθες για να απολογηθούν στη 16η ανακρίτρια στα δικαστήρια την πρώην Σχολής Ευελπίδων, τελικά προφυλακίστηκαν οι έξι, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: