Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Επεισόδια στην πορεία - Ενας σοβαρά τραυματίας


Στα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν μετά την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ένας νεαρός ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Εισήχθη κατεπειγόντως στο χειρουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομεία με 12 τραύματα στο κεφάλι, στο οποίο παρέμεινε τουλάχιστον επί δύο ώρες και στη συνέχεια εισήχθη στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου όπου βρίσκεται σε καταστολή. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σταθερή ενώ θα παραμείνει στην εντατική για δύο με τρεις ημέρες για περαιτέρω εξετάσεις.

Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν στην αρχή της οδού Πανεπιστημίου, στο Σύνταγμα, μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Διαδηλωτές που βρίσκονταςν στο σώμα της πορείας πέταξαν κροτίδες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Στη συνέχεια οι συγκρούσεις εξελίχθηκαν σε πετροπόλεμο με κομμάτια μαρμάρου που έσπαγαν οι διαδηλωτές από καταστήματα επί της Πανεπιστημίου και μέχρι το ύψος της Εμμανουήλ Μπενάκη.

Οι συμπλοκές επεκτάθηκαν στα Εξάρχεια, όπου οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους και έγιναν συγκρούσεις με άνδρες των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών.

Στη συνέχεια οι συγκρούσεις επικεντρώθηκαν στην περιοχή γύρω από τις οδούς Τζωρτζ και Στουρνάρη, όπου ομάδα διαδηλωτών είχε οχυρωθεί νωρίτερα μέσα στο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δώδεκα τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας που εφημέρευε σήμερα .

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 24 προαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: