Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Αλλες τρεις μαθήτριες στο νοσοκομείο από κατανάλωση αλκοόλ


Δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο της 15χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ένα νέο περιστατικό με «πρωταγωνίστριες» δύο συνομήλικές της έρχεται να συγκλονίσει ξανά την κοινωνία της Κρήτης. Οι δύο μαθήτριες ήπιαν αρκετά ποτηράκια οινοπνεύματος κατά τη διάρκεια σχολικού πάρτι, με αποτέλεσμα να διακομιστούν στο νοσοκομείο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση! Επιπρόσθετα και η Ρόδος έχει συγκλονιστεί από το γεγονός ότι μια 13χρονη νοσηλεύεται λόγω κατανάλωσης αλκοόλ.Το περιστατικό στην Κρήτη σημειώθηκε προχθές το βράδυ όταν οι μαθητές του Καπετανάκειου Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης γιόρταζαν το τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι ανήλικες όχι μόνο αγνόησαν την απαγόρευση να μην πάνε στο πάρτι, αλλά κατανάλωσαν όσο αλκοόλ είχαν πάρει μαζί τους, μέχρι που έχασαν τις αισθήσεις τους!

Στο σημείο προκλήθηκε πανικός, ενώ οι φίλοι τους ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου έσπευσε στο σημείο και μετέφερε τις ανήλικες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα κορίτσια δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, ωστόσο το νέο κρούσμα κατανάλωσης ποτών από μαθητές έχει προκαλέσει αναστάτωση και προβληματισμό στους γονείς.

Στο μεταξύ, ο φάκελος της δικογραφίας για την υπόθεση θανάτου της άτυχης Στέλλας βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Στέφανου Ζαρκατζιά, μετά και τη συμπλήρωσή του με τις απολογίες των φίλων της, 23 και 17 ετών. Μάλιστα, στο γραφείο του υπάρχει και το αίτημα της οικογένειας Ακουμιανάκη που ζητά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τη «σάρωση» των κινητών τηλεφώνων γιατρών και εργαζομένων του νοσοκομείου Ρεθύμνου, οι οποίοι είχαν βάρδια τη μοιραία νύχτα.

Την ίδια στιγμή, η Ρόδος έχει συγκλονιστεί από ένα περιστατικό με θύμα μια 13χρονη που νοσηλεύεται ύστερα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, ένας άγνωστος προσέγγισε την ανήλικη σε ένα μπαράκι του νησιού και την προέτρεψε να πιει μερικά ποτά προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις της και να την παρενοχλήσει σεξουαλικά. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των γονιών του κοριτσιού για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ ο άγνωστος άνδρας αναζητείται από τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: