Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Σχεδίαζαν δολοφονία επιχειρηματία! Διάλογος-σοκ ανάμεσα στους δράστες του μακελειού του Ρέντη


«Αμα δεν τον ξεκάνουμε σήμερα, θα τον ξεκάνουμε αύριο το πρωί. Μην τον χάσεις έχει στο αυτοκίνητο 120 κομμάτια». Απόσπασμα από υποκλαπείσα συνομιλία μεταξύ δύο εκ των πρωταγωνιστών στο μακελειό του Ρέντη, οι οποίοι ακούγονται να ετοιμάζουν — στις 3 Μαίου 2011 — νέα δολοφονική επίθεση εναντίον επιχειρηματία στην περιοχή της Ηλιούπολης προκειμένου να του κλέψουν 120.000 ευρω! Η συνομιλία αυτή που παρουσιάζει το «ΒΗΜΑ», αποκαλύπτει το άγνωστο θρίλερ που έζησαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι άκουγαν τους υπόπτους για τη δολοφονία των δύο ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ να ετοιμάζουν νέα δολοφονική επίθεση, χωρίς να ξέρουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Μάλιστα η συγκεκριμένη στιχομυθία μεταξύ των ποινικών φαίνεται να επίσπευσε τις ενέργειες των αστυνομικών για τη σύλληψη των υπόπτων, προκειμένου να μην προλάβουν να σκοτώσουν τον επιχειρηματία.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται μάλιστα να στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός αφού την ώρα της καταδίωξης του αυτοκίνητου του, ένα λεωφορείο εμπόδισε τις κινήσεις των δραστών. Επιπλέον στο σημείο της επίθεσης εμφανίστηκαν συμπτωματικά αστυνομικοί, η παρουσία των οποίων αποθάρρυνε τους κακοποιούς που είχαν στήσει την παγίδα.

Τα άτομα που συζητούν είναι ένας 28χρονος Ρωσοπόντιος, κάτοικος Περάματος κι ένας 31χρονος ομοεθνής του, κάτοικος Καλλιθέας που έχουν αντιστοίχως τα ψευδώνυμα «Αντρέι» και «Ράφικ», που έχουν ήδη συλληφθεί για το μακελειό στου Ρεντη. Οργανωτής της εγκληματικής επίθεσης φέρεται ο «Αντρέι», ο οποίος, την προηγούμενη της σχεδιαζόμενης επίθεσης λέει στον «Ράφικ» να ετοιμαστεί γιατί «υπάρχει μια καλή δουλειά».

Την επομένη, στη μία το μεσημέρι, οι δύο Ρωσοπόντιοι βρίσκονται με διαφορετικά οχήματα στο σημείο που έχει στηθεί η παγίδα, κοντά σε ένα κατάστημα αλυσίδας έτοιμου φαγητού. Σύμφωνα με όσα ακούγονται στον διάλογο, το θύμα της επίθεσης θα επέβαινε σε ένα κόκκινο smart, τον αριθμό του οποίου γνωρίζουν. Στη συνέχεια της συζήτησης ο «Αντρέι» και ο «Ράφικ» προβληματίζονται γιατί στο σημείο της επίθεσης έχουν εμφανιστεί αστυνομικοί για τους οποίους εκτιμούν ότι υπηρετούν σε ένα γειτονικό αστυνομικό τμήμα.

Κάποια στιγμή ο επιχειρηματίας-στόχος της επίθεσης, βγαίνει από κάποιο κτίριο κι επιβιβάζεται στο αυτοκίνητό του. Ακολουθεί ο εξής διάλογος μεταξύ των κακοποιών που καταγράφεται στις 13.44 της 3ης Μαίου 2011:

ΑΝΤΡΕΙ : Ραφίκ;
ΡΑΦΙΚ: Ναι;
ΑΝΤΡΕΙ : Να κοιτάς το αυτοκίνητο του και όπου πάει, ακούς;
ΡΑΦΙΚ: Ναι.
ΑΝΤΡΕΙ: Από πίσω του...
ΡΑΦΙΚ: Α!
ΑΝΤΡΕΙ: Εσύ από πίσω του... Εμείς τώρα θα απομακρυνθούμε, θα αφήσουμε τα πράγματα εδώ, κατάλαβες; Πρέπει να δούμε πού θα πάει, να συγκρατήσεις τη διεύθυνση, άμα δεν τον ξεκάνουμε σήμερα θα τον ξεκάνουμε αύριο το πρωί, με κατάλαβες;
ΡΑΦΙΚ: Α, εσείς θα φύγετε τώρα;
ΑΝΤΡΕΙ: Δεν θα φύγουμε εντελώς. Εσυ μην μ........, μην τον χάσεις, έχει στο αυτοκίνητο 120 κομμάτια!
ΡΑΦΙΚ: Καλά.
ΑΝΤΡΕΙ: Κατάλαβες; Από πίσω του, όπου πάει...

Σε δέκα λεπτά (στις 13.55) ακολουθεί ένας νέος διάολογος στον οποίον μιλούν για την απώλεια του στόχου:
ΑΝΤΡΕΙ: Ναι.
ΡΑΦΙΚ: Την έκανε ο μ......., γαμώτο.
ΑΝΤΡΕΙ: Την έκανε; Από πίσω του, από πίσω του...
ΡΑΦΙΚ: Μα δεν μπορώ να τον βρω, την έκανε και μπήκε στη μέση το λεωφορείο. Αυτοί οι μ...... ς (εννοεί τους αστυνομικκους) ερχόντουσαν προς εμένα, παίρνανε κάπου τηλέφωνο, αυτοί τον κατάλαβαν ότι τον κοιτάμε αυτόνα...
ΑΝΤΡΕΙ: Κατάλαβα, κατάλαβα...
ΡΑΦΙΚ: Κατάλαβες;
ΑΝΤΡΕΙ: Ναι, ναι, ναι...
ΡΑΦΙΚ: Εγώ γρήγορα, γρήγορα να περάσω το λεωφορείο, αυτοί με είδαν ότι κάθομαι εγώ εκεί πέρα, κατάλαβες; Οτι... δεν θα προλάβω.... Τώρα τον ψάχνω!
ΑΝΤΡΕΙ: Δες, δες, δες. Ελα...
Στη συνεχεια των διαλόγων ακούγονται ο «Αντρέι» και ο «Ράφικ» να προσπαθούν μάταια να εντοπίσουν ξανά τον επιχειρηματία ενώ όπως χαρακτηριστικά λέει ο «Ράφικ» στον συνεργό του, «αυτοί οι "σκύλοι" (δηλαδή οι αστυνομικοί) κάπου εδώ πέρα, γύρω γυρνάνε γι' αυτό πρόσεχε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: