Κυριακή 30 Μαΐου 2010

"ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ"


Η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού είναι η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που αντιμετώπισαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να συνεχιστεί ώς τον Αύγουστο και η αμερικανική κυβέρνηση "προετοιμάζεται για το χειρότερο", τόνισε την Κυριακή η κορυφαία σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα περιβάλλοντος Κάρολ Μπράουνερ.

"Είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη πετρελαιοκηλίδα", τόνισε η Μπράουνερ στην κυριακάτικη εκπομπή "Meet the Press" του NBC.

"Αυτό σημαίνει ότι στον Κόλπο του Μεξικού έχει χυθεί περισσότερο πετρέλαιο από κάθε άλλη φορά σ την ιστορία και ότι η πετρελαιοκηλίδα αυτή ξεπερνά την πετρελαιοκηλίδα από το δεξαμενόπλοιο Exxon Valdez στην Αλάσκα το 1989", υπογράμμισε η Μπράουνερ.

Τη δήλωση αυτή έκανε η Μπράουνερ μετά την ανακοίνωση της BP ότι η επιχείρηση "top kill" για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας, απέτυχε.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της BΡ Μπόμπ Ντάντλι δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι η εταιρία θα γνωρίζει ως το τέλος της εβδομάδας εάν μια τελευταία μέθοδος για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού είναι επιτυχής. Η BP έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για να σταματήσει εντελώς τη διαρροή πετρελαίου στην κατασκευή ανακουφιστικών γεωτρήσεων που θα είναι έτοιμες τον Αύγουστο.

Ο Ντάντλι υποστήριξε εξάλλου ότι ο επικεφαλής του ομίλου της ΒΡ Τόνι Χέιγουορντ πρέπει να παραιτηθεί όταν περιοριστεί η πετρελαιοκηλίδα.

Σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα των New York Times, ο πετρελαϊκός όμιλος BP είχε προειδοποιηθεί για σοβαρά προβλήματα ασφαλείας όσον αφορά την πλατφόρμα Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού.

Με βάση το δημοσίευμα, η ΒΡ είχε προειδοποιηθεί από τον περασμένο Ιούνιο για τα προβλήματα αυτά, που πιστεύεται ότι ευθύνονται για την έκρηξη της πλατφόρμας στις 20 Απριλίου.
ΠΗΓΗ:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: