Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Εσωκομματική αναταραχή από την έμμεση αποδοκιμασία της καρμανλικής περιόδου


ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Ρηγίλλης από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη διοικήσεων στις τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Ρηγίλλης περίπου 330.000 οπαδοί του κόμματος προσήλθαν στις κάλπες ποσοστό 40% εκείνων που συμμετείχαν στην εκλογή του κ. Αντώνη Σαμαρά (εξαιρουμένης της Κρήτης που δεν την βάζουν στον λογαριασμό). Η Ρηγίλλης θεωρεί ότι η μαζική προσέλευση αλλά και η ανάδειξη νέων προσώπων επιβεβαιώνει τον «κινηματικό χαρακτήρα που απέκτησε η εκλογή του προέδρου του κόμματος». Όπως αναμενόταν ήταν περιορισμένη η συμμετοχή στην Κρήτη όπου οι υποστηρικτές της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη περιφρόνησαν μαζικά την διαδικασία. Αλλά και...
.

σε άλλες περιοχές μέλη του κόμματος που ήταν κοντά στην κ. Μπακογιάννη αλλά και καραμανλικοί απέφυγαν την διαδικασία.

Η εκλογή διεξήχθη στους απόηχους της κατάθεσης Μαντέλη και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιούργησε η δημόσια αποδοκιμασία από τον κ. Αντώνη Σαμαρά των κ.κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, Θεόδωρου Ρουσόπουλου και Γιώργου Βουλγαράκη. Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Σαμαράς σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, έκανε λόγο για ένα μεγάλο και τολμηρό άνοιγμα στην κοινωνία καθώς η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει προχωρήσει σε τέτοιες διαδικασίες ανοίγματος προς την ελληνική κοινωνία.

Οι κινήσεις του κ. Σαμαρά την Παρασκευή που μας πέρασε αποσκοπούσαν και στο να αναθερμάνουν την κομματική διαδικασία, να κινητοποιήσουν τους οπαδούς του κόμματος για να υπάρξει μαζική συμμετοχή αλλά και να υπερψηφιστούν στελέχη που να ανταποκρίνονται στο πνεύμα της "καινούργιας ΝΔ" που οικοδομεί.

Η ατμόσφαιρα πάντως στο εσωτερικό του κόμματος είναι τεταμένη λόγω της δημόσια αποδοκιμασίας από τον πρόεδρο του κόμματος του κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου που εκτιμήθηκε ως έμμεση βολή και προς τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η κλήση Σημίτη στην εξεταστική για την Ζίμενς που σημαίνει ότι η ΝΔ δεν θα αρνηθεί αντίστοιχη κλήση του κ. Καραμανλή σε άλλες επιτροπές. Επιπλέον υπάρχει και η σύσταση της Επιτροπής Αξιολόγησης των βουλευτών. Οι κινήσεις αυτές του κ. Σαμαρά εκτιμούνται ως ρήξη με το παρελθόν και μήνυμα προς τον κ. Καραμανλή αλλά και τους καραμανλικούς βουλευτές που βαρύνονται από πολιτικές αμαρτίες του παρελθόντος να βοηθήσουν την ανανέωση του κόμματος με την εθελούσια αποχώρησή τους. Οι ενέργειες του κ. Σαμαρά έχουν προκαλέσει την δυσαρέσκεια των καραμανλικών βουλευτών οι οποίοι στις κατ ιδίαν συζητήσεις του λένε ότι ο καραμανλικός πυρήνας του κόμματος εξακολουθεί να είναι ισχυρός και ότι ο πρόεδρος δεν πρέπει να τους αγνοεί.

Ανοικτό είναι πάντα το θέμα αν ο κ. Καραμανλής θα σπάσει την σιωπή του για να υπερασπιστεί την πενταετία του όπως του ζητούν πλέον σχεδόν όλοι στο εσωτερικό του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: