Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.....


Ρότα" άλλαξαν αλλά δύο κρουαζιερόπλοια που θα έδεναν στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η ΠΝΟ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρση του καμποτάζ.

Ειδότερα, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή το βράδυ, εκτός από το κρουαζιερόπλοιο Zenith (η πλοιοκτήτρια εταιρεία του οποίου αποφάσισε να αλλάξει το προγραμματισμένο δρομολόγιο και αντί για Πειραιά το πλοίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Μάλτας) δύο ακόμη κρουαζιερόπλοια δεν θα δέσουν στο ελληνικό λιμάνι, με συνέπεια μόνο τρια από τα συνολικά έξι πλοία να καταπλεύσουν στον Πειραιά.

Μάλιστα, η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Zenith εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργήσει τον Πειραιά ως λιμάνι βάση. Πάντως, τα άλλα δύο πλοία θα δέσουν σε άλλα ελληνικά λιμάνια: Το Athena για το λιμάνι της Ιτέας και το Sea Cloud για Ρέθυμνο.

Οι πλοιοκτήτριες εταιρείες φοβήθηκαν να αφήσουν τα πλοία τους να καταπλεύσουν στον Πειραιά, καθώς θα αναγκάζονταν να ακινητοποιηθούν για περίπου 20 ώρες, μέχρι τη λήξη της απεργίας.

Δεν προβλέπεται πάντως να δημιουργηθούν προβλήματα λόγω της απεργίας, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν μεριμνήσει να απασχολήσουν τους τουρίστες μέχρι τη λήξη της.
ΠΗΓΗ:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: