Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Σύγκρουση Σημίτη με Παπανδρέου για την εξεταστική


Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι σχέσεις του νυν πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και του προκατόχου του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη. Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου στους δημοσιογράφους, με τους οποίους συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη, στις οποίες μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η εξεταστική επιτροπή που θα συσταθεί για την οικονομία θα αφορά και μέρος διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση Σημίτη (από το 2001 και μετά).
πηγη:star.gr



Ο κ. Σημίτης αναφέρει συγκεκριμένα στην δήλωσή του: «Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά. Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμα πριν απο το 2001 και ύποπτα μετά. Υπονοούμενα, μισόλογα και πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά».



Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που οι σχέσεις των δύο πολιτικών ανδρών τίθενται σε δοκιμασία. Ο κ. Παπανδρέου είχε διαγράψει - όταν το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν ακόμη στην αξιωματική αντιπολίτευση- τον κ. Σημίτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σχετικά πρόσφατα, δεν τον συμπεριέλαβε στη λίστα των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του 2009.



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής διευκρίνισε πάντως σήμερα ότι η εξεταστική θα αφορά μόνο το ζήτημα της αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων και όχι την ουσία της πολιτικής που ασκήθηκε.



Κυβερνητικοί κύκλοι επιχειρούν προς το παρόν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για το ζήτημα που προέκυψε υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει… καμία διάσταση απόψεων με τον Κώστα Σημίτη! Οι ίδιοι κύκλοι φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι ορθώς μιλάει ο κ. Σημίτης και ότι ο κ. Παπανδρέου στη χθεσινή του συνομιλία με τους δημοσιογράφους απλά απάντησε με τη φράση «όλα στο φως, αν υπάρχουν στοιχεία», όταν ρωτήθηκε αν η έρευνα θα φθάσει μέχρι το 2001 και θα περιλάβει και τη Goldman Sachs. Η φράση αυτή, προσθέτουν επίσης ότι δεν περιέχει καμία αιχμή κατά του πρώην πρωθυπουργού και ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα». Σίγουρο είναι όμως από την άλλη πλευρά ότι οι αναφορές Σημίτη μόνο τον Γ. Παπανδρέου μπορούν να αφορούν και κανέναν άλλον…
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: