Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Πρώτη «ανάσα» των ελληνικών ομολόγων μετά την κρίση


Τα ελληνικά ομόλογα είχαν την κορυφαία απόδοση στην Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο, κερδίζοντας για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της κρίσης του χρέους καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν πως οι αποδόσεις που έχουν (σπρεντ) είναι υπερβολικά υψηλές σε σύγκριση με τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας.

Οι επενδυτές κέρδισαν χρήματα για πρώτη φορά από το γ' τρίμηνο 2009 αποκομίζοντας συνολική απόδοση 3,9% στο τρίμηνο που έληγε τον Σεπτέμβριο, όπως έδειξαν στοιχεία του Bloomberg και της European Federation of Financial Analysts Societies.

Ως επακόλουθο του δημοσιεύματος, η διαφορά επιτοκίου (spread) των 10ετών ελληνικών ομολόγων έπεσε, σήμερα, μέχρι και τις 796 μονάδες βάσης για να ανέλθει ακολούθως στις 803 μ.β. παραμένοντας ωστόσο η υψηλότερη στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg οι οίκοι Goldman Sachs, HSBC, ING και Societe Generale, συνιστούν στους πελάτες τους να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα με προτίμηση, των δύο πρώτων, στην αγορά 30ετών ελληνικών ομολόγων. Ενώ η Societe Generale προτείνει και τα 3ετή ομόλογα.
πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: