Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Κάηκαν σπίτια στον Αετό... Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κάρυστος - Μεγάλη καταστροφή στο φοινικόδασος της Πρέβελης στην Κρήτη


Μάχη με τις φλόγες, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, δίνουν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στην Κάρυστο, η οποία από τις 3:30 τα ξημερώματα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Γύρω στις 6:30 το απόγευμα της Κυριακής οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν σε τρία ελικόπτερα να επιχειρήσουν στην περιοχή.

Το απόγευμα της Κυριακής βρίσκεται σε ύφεση το μέτωπο στα ανατολικά της Καρύστου στην περιοχή Αετοράχη, ενώ επεκτείνεται περαιτέρω βορειοδυτικά το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Κοκκινόχωμα.

Οι άνεμοι έχουν αρχίσει να εξασθενούν. Από τα 10-11 μποφόρ, που πυροδότησαν το βράδυ του Σαββάτου την καταστροφική φωτιά, έχουν περιορισθεί στα 8-9 μποφόρ. Παρ' όλα αυτά, ο κίνδυνος αναζωπύρωσης παραμένει.

Η Πυροσβεστική είχε καταφέρει από νωρίς το μεσημέρι να περιορίσει τη φωτιά στα δύο παραπάνω μέτωπα, αν και οι ισχυροί άνεμοι κατέστησαν αδύνατη την επιχείρηση από εναέριες δυνάμεις. Στην περιοχή επιχειρούν 32 οχήματα με 67 πυροσβέστες και 51 πεζοπόροι. Εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν δύο ομάδες εθελοντών δασοπυροσβεστών, μια του δήμου και μια τοπικού συλλόγου.

Κατοικημένες περιοχές δεν απειλούνται από το μεσημέρι. Μόνο στον οικισμό Αετό προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τέσσερα σπίτια και σε προαύλιους χώρους.

πηγη:tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: