Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Τραγικές ειρωνείες: Αν (δεν) έχεις τύχη…

Η ζωή είναι γεμάτη μακάβριες συμπτώσεις, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια της τραγικής ειρωνείας.
Τα παραδείγματα πολλά. Η… Μαρί Κιουρί ανακάλυψε το ράδιο, αλλά πέθανε από λευχαιμία λόγω της χρόνιας έκθεσης σε αυτό, ο Σουηδός Μαθηματικός Johann Underworld πέθανε ακαριαία όταν επιχείρησε να πηδήξει από ύψος 200 μέτρων με σκοινί μήκους… 300 μέτρων. Γνωστοί και άγνωστοι που απλά… δεν ήταν της μοίρας τους γραφτό. Άθελά τους «ήρωες» που πρωταγωνίστησαν σε μακάβριες συμπτώσεις, καταφέρνοντας να μείνουν στην ιστορία – έστω και μετά θάνατον.
Ο δικηγόρος της υπερβολής

Ο Clement Vallandigham ήταν δικηγόρος, που εκπροσώπησε έναν άνδρα κατηγορούμενο για τη δολοφονία κάποιου άλλου, κατά τη διάρκεια καβγά σε μπαρ. Για να υπερασπιστεί την αθωότητα του πελάτη του, προσπάθησε να πείσει το δικαστή ότι ο άνδρας πέθανε από δικό του πυροβολισμό, ενώ προσπαθούσε να βγάλει το όπλο του από την τσέπη του.
Για να γίνει μάλιστα περισσότερο πειστικός, δημιούργησε ενώπιον του δικαστηρίου, μια πιστή αναπαράσταση των όσων συνέβησαν. Κι όταν μιλάμε για πιστή αναπαράσταση… εννοούμε τόσο πιστή που ακόμα και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: πυροβόλησε κατά λάθος τον εαυτό του, με το ίδιο του το όπλο.
Ο Vallandigham υπέκυψε στα τραύματά του αλλά κατάφερε να αθωώσει τον πελάτη του με την αιτιολογία ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αυτοπυροβοληθεί κατά λάθος, βγάζοντας το όπλο από την τσέπη του, αποδεικνύοντάς το με τον… πιο πειστικό τρόπο.

ΠΗΓΗ:otherside.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: