Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Υλικά... 3 μέτριες πατάτες 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1/2 φλ τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 φλ τσαγιού γκούντα χοντροτριμμένο 1 φλ τσαγιού κρέμα γάλακτος αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε.Πρέπει να προσέξουμε να μην βράσουν πολύ γιατί θα ψηθούν κι άλλο στον φούρνο. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.Παίρνουμε ένα πυρέξ ή τα ατομικά μας πυρεξάκια για σουφλέ και τοποθετούμε μερικές από τις φέτες μας μέχρι να καλύψουμε τον πάτο του σκεύους μας. Σε ένα τηγάνι έχουμε τσιγαρίσει πρώτα το μπέικον και μετά προσθέτουμε και το κρεμμυδάκι μας.Δεν βάζουμε λάδι στο τηγάνι αλλά τα ψήνουμε με το λίπος του μπέικον.Μόλις μαραθεί και τι κρεμμύδι μας τα ρίχνουμε σέ ένα μπολ.Εκεί προσθέτουμε τον μαϊντανό μας , 1/2 φλιτζάνι γκούντα και την κρέμα γάλακτος με λίγο αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω από τις πατάτες που έχουμε στρώσει στα πυρεξάκια μας.Συνεχίζουμε τοποθετώντας τις υπόλοιπες πατάτες από πάνω και τέλος σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο γκούντα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αερόθερμο μέχρι να ροδίσει το τυράκι μας από πάνω (περίπου 15-20 λεπτά). http://spitikofagaki.blogspot.com/search?updated-max=2011-03-11T10%3A38%3A00%2B02%3A00&max-results=7

Δεν υπάρχουν σχόλια: