Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Υπόθεση Στρος Καν: Καταρρέουν οι κατηγορίες -Στο δικαστήριο σήμερα















Στο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης θα εμφανιστεί εκτάκτως σήμερα το απόγευμα (18.30 ώρα Ελλάδος) ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν...

Όπως τόνισε ο δικηγόρος του, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ο πελάτης του θα ζητήσει αλλαγές στους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί την ώρα που οι New York Times τονίζουν ότι οι κατηγορίες εναντίον του δείχνουν να καταρρέουν.

Όπως αναφέρουν ανακριτικές πηγές που επικαλείται η έγκυρη εφημερίδα, η καμαριέρα έχει κατ’ επανάληψη πει ψέματα σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε και οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να δηλώσουν σήμερα ότι έχουν προβλήματα με την υπόθεση. Μάλιστα, έχει καταγραφεί και μία τηλεφωνική συνομιλία της καμαριέρας με κρατούμενο-μεγαλέμπορο ναρκωτικών στην οποία συζητά μία ημέρα μετά την καταγγελία της τα πιθανά οφέλη από μήνυση εναντίον του Στρος Καν.

Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο και για εντοπισμό κατάθεσης ύψους 100.000 δολαρίων εκ μέρους του κρατούμενου, τα οποία η ίδια ισχυρίζεται ότι προέρχονται από τον αρραβωνιαστικό της.

«Είναι ένα μπέρδεμα, ένα μπέρδεμα και από τις δύο πλευρές», δηλώνει χαρακτηριστικά μία από τις πηγές στους New York Times.

Όπως τονίζει, εξάλλου, το πρακτορείο Dow Jones Newswires, οι αποκαλύψεις ουσιαστικά φέρνουν μια εξαιρετική αντιστροφή του κλίματος για τον πρώην διευθυντή του Ταμείου, καθώς θα μπορούσαν να επιφέρουν ακόμη και την άρση του κατ’ οίκον περιορισμού, εξαιτίας των ερωτημάτων που εμφανίζονται πλέον για την υπόθεσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πολιτικός αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα και κινδυνεύει με 25ετή φυλάκιση σε περίπτωση που κριθεί ένοχος και -μετά από εγγύηση-μαμούθ συνολικού ύψους 6 εκ. δολαρίων- διαμένει σε διαμέρισμα του Μανχάταν φορώντας ηλεκτρονικό βραχιόλι και φρουρείται 24 ώρες τη μέρα από ένοπλους.

Ετοιμάζουν την επιστροφή του στη γαλλική πολιτική σκηνή οι Σοσιαλιστές;

Με άπαντες να παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση Στρος Καν, στη Γαλλία δειλά-δειλά κάποιοι ξεκίνησαν ήδη να προετοιμάζουν το δρόμο της επιστροφής του στην πολιτική ζωή της χώρας.

«Υποθέτoντας ότι ο Ντομινίκ θα απαλλαγεί από κάθε κατηγορία, πράγμα που φυσικά εύχομαι θερμά, θα πρέπει κατ΄αρχάς ο ίδιος να αποφασίσει μετά από ένα τέτοιο ισχυρό προσωπικό σοκ. Στη συνέχεια, εναπόκειται στους σοσιαλιστές και στα στελέχη των σοσιαλιστών να λάβουν θέση επί του ζητήματος» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν στο RTL.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ζαν Μαρί λε Γκεν, βουλευτού του Σοσιαλιστικού κόμματος, που τόνισε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι ο Στρος Καν θα είναι κεντρικός παράγοντας της πολιτικής ζωής τους μήνες που θα ακολουθήσουν.

Η προθεσμία πάντως για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές στο Σοσιαλιστικό Κόμμα λήγει στις 13 Ιουλίου...











http://www.star.gr/ellada_kosmos/98055

Δεν υπάρχουν σχόλια: