Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Εξέγερση σε φυλακές της Αγγλίας


Περίπου 40 κρατούμενοι συμμετείχαν στην εξέγερση στην ανδρική φυλακή Φορντ, κοντά στο Άρουντελ της νότιας Αγγλίας, που ξεκίνησε γύρω στα......

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ....

μεσάνυχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε η Υπηρεσία Φυλακών.

Οι κρατούμενοι έσπασαν τζάμια και έβαλαν φωτιές, αναγκάζοντας το προσωπικό να υποχωρήσει. Δώδεκα ώρες μετά την έναρξη των ταραχών, οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε ένα συγκρότημα καταλυμάτων και οι πυροσβέστες χρειάστηκαν την προστασία δεκάδων αξιωματικών των φυλακών με εξάρτιση για καταστολή διαδηλώσεων προκειμένου να εισέλθουν στη φυλακή και να σβήσουν την πυρκαγιά.

Περίπου 140 επιπλέον δεσμοφύλακες έφθασαν για να καταστείλουν τις ταραχές και, μέχρι το βράδυ, οι αρχές φαίνονταν να έχουν θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο.

Ο υπουργός των φυλακών Κρίσπιν Μπλαντ δήλωσε πως η εξέγερση ξεκίνησε όταν οι φρουροί προσπάθησαν να κάνουν αλκοτέστ σε κρατούμενους οι οποίοι φέρονταν να είχαν πιει αλκοόλ κατά τη διάρκεια της αλλαγής του χρόνου.

Περίπου 150 κρατούμενοι -τόσο εκείνοι που φέρονται να αναμείχθηκαν στις ταραχές όσο και εκείνοι που τα καταλύματά τους κάηκαν- μεταφέρθηκαν σε φυλακές υψηλότερης ασφαλείας.

Οι κρατούμενοι που έλαβαν μέρος στην εξέγερση αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους σε φυλακές υψηλότερης ασφαλείας ή να απορριφθεί το αίτημά τους για πρόωρη αποφυλάκιση, είπε στο BBC.

Γενικά, οι κρατούμενοι στη Φορντ, ένα επεκτεινόμενο αγροτικό σύμπλεγμα παραπηγμάτων που στεγάζει πολλές εκατοντάδες κρατούμενους, δεν περιορίζονται σε ατομικά κελιά και μπορούν να δουλεύουν έξω.

http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: