Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Γι αυτό έφυγε νικητής από το ΟΑΚΑ

Κάτι λιγότερο από 10 ώρες έχουν περάσει από την στιγμή της λήξης του ντέρμπι "αιωνίων" στο ΟΑΚΑ που βρήκε τον Ολυμπιακό να φεύγει με το ροζ φύλλο από το Στάδιο μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια. Το balla.gr αναλύει για εσάς όσα έγιναν και σας παρουσιάζει τα δεδομένα που έκριναν το ματς, όπως εμείς τα είδαμε.

Τα οφθαλμοφανή λοιπόν ήταν δύο στο ΟΑΚΑ και πολύ δύσκολα θα διαφωνήσει κάποιος.

1) Η παρουσία-απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο "3D" αγωνίστηκε με πυρετό, δίχως προπόνηση τις τελευταίες τρεις ημέρες και αυτό όχι απλά τον επηρέασε αλλά τον τσάκισε αγωνιστικά. Είναι χαρακτηριστική η συμπεριφορά του Ομπράντοβιτς κάθε φορά που ο Καστοριανός έπαιρνε κάποια προσπάθεια, κάθε φορά που τον έκανε αλλαγή, κάθε φορά που τον έριχνε και πάλι στο παρκέ. Η εξουθένωση από την ίωση ήταν εμφανέστατη.

2) Ο "Kill Bill" ή "Red Span" όπως αρέσκονται να τον αποκαλούν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Μπορεί να μην έδωσε τα μεγάλα νούμερα στο σκοράρισμα με μόλις τέσσερις πόντους, ωστόσο "σκότωσε" τον Παναθηναϊκό με τις έξι ασίστ που μοίρασε, ασίστ που ισούνται με 12 πόντους. Ο Λαρισαίος, όπως είχαμε γράψει πριν το ματς, έχει ανεβάσει στο διπλάσιο τα στατιαστικά του στον συγκεκριμένο τομέα από την ημέρα που πήγε στους "ερυθρόλευκους".

3) Νεστέροβιτς δίχως αντίπαλο. Ο Σλοβένος σέντερ έκανε την πιο μεστή του εμφάνιση με τα χρώματα του Ολυμπιακού και τελείωσε το ματς με 17 πόντους και καλά ποσοστά. Αμυντικά ήταν αξιοπρεπής απέναντι στους ψηλούς του Παναθηναϊκού, που η αλήθεια έιναι πως πλην του Μπατίστ απουσίαζαν. Ο Βουγιούκας απέδειξε πως θέλει πολύ δουλειά ακόμη, ενώ ο 34χρονος Μπατίστ χρειάζεται βοήθεια στην ρακέτα και αυτή δεν υπήρχε λόγω του τραυματισμού του Μάριτς. Με τον Αυστραλό στο ρόστερ τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν άρδην.

4) Εξαιρετική άμυνα κατά διαστήματα από τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έφεραν από νωρίς το παιχνίδι στα μέτρα τους. Το χαμηλό σκορ τους ευνόησε αφού έχει αποδειχθεί και στο παρλεθόν πως είναι λάθος να προσπαθούν να ανοίξουν τον ρυθμό στο ΟΑΚΑ, απέναντι στο "έτοιμο προϊόν" (όπως είπε ο Μουρίνιο για την Μπάρτσα στο ποδόσφαιρο) των "πρασίνων". Σκληρή άμυνα και καλές επιλογές στην επίθεση ήταν τα χαρακτηριστικά των "ερυθρολεύκων".

5) Ζόραν Έρτσεγκ. Ο Σέρβος δικαίωσε και με το παραπάνω τον Ίβκοβιτς για την εμπιστοσύνη που του έδειξε. Με δέκα πόντους και καλή παρουσία στην ρακέτα, ο Έρτσεγκ αποτέλεσε τον...λαγό από το καπέλο του "Ντούντα" και παρέμεινε αναπάντητο ερώτημα για τους "πράσινους".

6) Ντούσαν ΊΒκοβιτς. Τον κρατήσαμε για το τέλος, αφού είναι ηλίου φαηνότερο πως είναι ο κύριος...φταίχτης για την νίκη των Πειραιωτών. Με μαεστρικό κοουτσάρισμα οδήγησε την ομάδα του στη νίκη και απέδειξε πως η ατάκα του, "Φέτος είμαι εγώ και αυτό αρκεί", στην ερώτηση των δημοσιογράφων το καλοκαίρι, "κύριε Ίβκοβιτς δεν τα κατάφερε ούτε ο Γιαννάκης ούτε οι προκάτοχοί του", ήταν κάθε άλλο παρά για...πλάκα. Ο "Ντούντα" κράτησε σε εγρήγορση τους παίκτες του, φώναξε όταν χρειαστηκε, τα έχωσε στον εκτός ρυθμού Παπαλουκά, τον κέρδισε και μαζί με όλα τα υπόλοιπα κέρδισε και τον κουμπάρο του, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ίσως να κέρδισε και καμιά 10.000 οπαδών που θα βρίσκονται μόνιμα στο ΣΕΦ ή το Ελληνικό από εδώ και πέρα. Γιατί αν οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν επιστρέψουν ούτε τώρα στις κερκίδες θα είναι αδικαιολόγητοι!

http://www.balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=26258

Δεν υπάρχουν σχόλια: