Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Off για πολλές ώρες το Skype


Εκτός σύνδεσης εκατομμύρια χρήστες

Εκτός λειτουργίας τέθηκε για πολλές ώρες το Skype με αποτέλεσμα εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο να χάσουν την επικοινωνία τους μέσω της δημοφιλούς δωρεάν υπηρεσίας διαδικτυακής τηλεφωνίας και βιντεο-σύνδεσης.

Το πρόβλημα, που έπληξε την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία, αποκαταστάθηκε ήδη και η εταιρεία απολογήθηκε για την ταλαιπωρία στην οποία υπέβαλε τους χρήστες της καθώς υπολογίζεται πως περίπου 10 εκατ. κλήσεις «χάθηκαν» λόγω του σοβαρού τεχνικού προβλήματος.

Το Skype ανέφερε ότι η διακοπή σχετιζόταν με ορισμένους κεντρικούς υπολογιστές της που βγήκαν εκτός δικτύου, αλλά δεν διευκρίνισε την ακριβή φύση του προβλήματος. Ο διευθύνων σύμβουλος του δικτύου Τόνι Μπέιτς δεν απέκλεισε την πιθανότητα κακόβουλης επίθεσης. Μερικές επιμέρους υπηρεσίες, όπως οι ομαδικές βιντεοκλήσεις, χρειάστηκε περισσότερη ώρα για να επανέλθουν στη φυσιολογική λειτουργία τους.

Το Skype έχει εδώ και καιρό κατηγορηθεί για συχνές αποτυχίες στην πραγματοποίηση των κλήσεών του, καθώς και για τη γενικότερη ποιότητα των υπηρεσιών του, αλλά και για το επίπεδο ασφάλειας και διαφύλαξης του απορρήτου κατά τις επικοινωνίες. Την προηγούμενη φορά που είχε υπάρξει σοβαρό τεχνικό πρόβλημα, ήταν τον Αύγουστο του 2007, ύστερα από μια σημαντική αναβάθμιση λογισμικού.

Το Skype αντιμετωπίζει ανταγωνισμό, μεταξύ άλλων, από το Google που επιτρέπει πλέον τη διενέργεια κλήσεων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail.

πηγη:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: