Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Τουφέκι από το διάστημα



Διαθέτει κατεύθυνση λέιζερ, έξυπνη παραλλαγή και μπορεί να πλήξει στόχο ακόμη και πίσω από τοίχο, το νέο τουφέκι που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ και θα χρησιμοποιηθεί στο Αφγανιστάν από τις αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις

Ένα νέο όπλο του στρατού των ΗΠΑ θα χρησιμοποιηθεί στο Αφγανιστάν. Πρόκειται για το νέο XM-25 το οποίο έχει περιγραφεί από τον αμερικανικό στρατό ως "μετατροπέας παιχνιδιών".
Χρησιμοποιεί ένα σύστημα καθοδήγησης λέιζερ που είναι ειδικά σχεδιασμένο, 25 χιλιοστών, που μπορεί να προγραμματιστεί για να εκρήγνυται πάνω από ένα στόχο.
Ο Ρίτσαρντ Οντέτε βοήθησε στην ανάπτυξη του και ισχυρίζεται ότι "είναι ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός γιατί είναι το πρώτο μικρό όπλο που κάνει χρήση της λεγόμενης έξυπνης τεχνολογίας."
Αυτό σημαίνει ότι το όπλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στοχεύσει αντάρτες που κρύβονται πίσω από τοίχους ή σε χαντάκια χωρίς την ανάγκη να δεχτούν αεροπορικές επιθέσεις.
Ήδη κάποιοι στρατιώτες των ΗΠΑ που υπηρετούν στο Αφγανιστάν έχουν το όπλο, ενώ σε λίγο καιρό θα χρησιμοποιείται και από τις Βρετανικές ειδικές δυνάμεις.

πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: