Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Προσεχώς δισεκατομμυριούχος


Για ροκ σταρ ξεκίνησε, δισεκατομμυριούχος καταλήγει. Καθόλου άσχημα για το αφεντικό της Groupon Άντριου Μέισον. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόταση μαμούθ για εξαγορά της εταιρείας του από τη Google. Δείτε ποια είναι η Groupon

Στα χνάρια του Μαρκ Ζούκερμπεργκ κινείται ο 29χρονος Άντριου Μέισον, ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα από το να μπει στο κλειστό κλαμπ των δισεκατομμυριούχων του διαδικτύου.
Ο 29χρονος που σπούδασε μουσική και είχε όνειρό του να γίνει πλούσιος ως ροκ σταρ αντ’ αυτού αποφάσισε να στήσει μια επιχείρηση στο διαδίκτυο τη Groupon. Και μεταξύ καλά έκανε αφού φαίνεται πως του βγήκε σε καλό.

Ποια είναι η Groupon
Η Groupon είναι μια διαδικτυακή εταιρεία λιανικών πωλήσεων, η οποία προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις και προσφορές σε μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, από γεύματα σε εστιατόρια, μαθήματα γιόγκα μέχρι μεταμόσχευση μαλλιών.
Η Groupon, στέλνει σε πελάτες της 200 e-mails ημερησίως με προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ οι προσφορές υλοποιούνται μόνο στην περίπτωση που εξασφαλιστεί ένας ελάχιστος αριθμός αγοραστών γεγονός που της επιτρέπει να διαπραγματεύεται μεγάλες εκπτώσεις.
Ένα βήμα πριν τη "χρυσή συμφωνία"
Το σημαντικό είναι ότι η Google έχει εκφράσει την επιθυμία να αγοράσει τη Groupon για 3 δις δολάρια- περισσότερα από όσο είχε προσφέρει η Yahoo.
Ήδη σύμφωνα με δημοσιεύματα οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις για την ενδεχόμενη εξαγορά ενώ στους επιχειρηματικούς κύκλους όλοι μιλούν για μια κίνηση που σκοτώνει εκ μέρους της Groupon.
Η Κάρα Σουίσερ, του τεχνολογικού site All Things Digital, τόνισε ότι με την Groupon, η Google θα έχει πολύτιμες πληροφορίες στο χέρι για τις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών ανά τον κόσμο. Ωστόσο από τη πλευρά της τόσο η Groupon όσο και η Google αρνούνται να σχολιάσουν τις φήμες. "Δεν υπάρχει κάτι να σχολιάσουμε, πρόκειται απλά για φήμες", δήλωσε εκπρόσωπος της Groupon.
Σύμφωνα με το Reuters, η Groupon δήλωσε τον Αύγουστο πως είχε προσελκύσει ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου.
Παράλληλα, η Groupon επεκτείνοντας τη παρουσία της αγόρασε τρεις ιστοσελίδες στην Ασία. Πρόκειται για τις ιστοσελίδες uBuyiBuy, Beeconomic και Atlaspost, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη. Σημειώνεται ότι η Groupon απασχολεί περίπου 1000 άτομα και έχει έδρα το Σικάγο, ενώ εξυπηρετεί 80 χώρες.
πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: