Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Συνέδριο γαστρονομίας το Φεβρουάριο στην Αθήνα


Πώς συνδέεται με τον τουρισμό

Η γαστρονομία στην τουριστική βιομηχανία θα βρεθεί στο επίκεντρο συνεδρίου που θα διοργανώσει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Πάτρας και η Ηλιότοπος Συνέδρια στις 2-3 Φεβρουαρίου 2011 στην Αθήνα, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, τμήμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον και να συμβάλει στην περαιτέρω κατανόηση της ολοένα και αυξανόμενης σημασίας που έχουν οι γαστρονομικές εμπειρίες στον τουρισμό, στο πλαίσιο της σύνδεσης του τουριστικού προϊόντος με τις αυθεντικές εμπειρίες που πλέον αναζητούν οι άνθρωποι στα ταξίδια τους. Οι ομιλητές, που πολλοί από αυτούς συμμετέχουν για πρώτη φορά σε συνέδριο τουρισμού στην Ελλάδα, θα αναδείξουν το θέμα και θα παρουσιάσουν προτάσεις και ιδέες άμεσα εφαρμόσιμες. Θα μυήσουν τους συμμετέχοντες στα μυστικά για την αξιοποίηση της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων και όχι σε δαπανηρές επενδύσεις.

Το φαγητό, όπως τονίζεται, εξασφαλίζει συσχέτιση με τους προορισμούς καθώς εκτός από φυσική ανάγκη εκπροσωπεί την ταυτότητα και τη μοναδικότητα ενός προορισμού, δίνοντας στους τουρίστες μια εικόνα του πολιτισμού του τόπου που επισκέπτονται. Τόσο οι γεύσεις των τοπικών προϊόντων, όσο το μαγείρεμα του φαγητού, η παρουσίασή του καθώς και το συνολικό περιβάλλον της εστίασης δημουργούν αναμνήσεις που επηρεάζουν και πολλές φορές προσδιορίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία.

πηγη:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: