Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Μπερλουσκόνι: Εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης


Ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική Βουλή εξασφάλισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με 314 "ναι" και "311" όχι, κατά την ψηφοφορία που..... ολοκληρώθηκε στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια νίκη του "Καβαλιέρε", ωστόσο είναι πολύ δύσκολο ο Ιταλός πρωθυπουργός να μπορέσει να συνεχίσει να κυβερνά από τη στιγμή που η ελάχιστη απαιτούμενη πλειοψηφία για την έγκριση των νόμων είναι 316 ψήφοι.

Θεωρείται πολύ πιθανόν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να προσπαθήσει να διευρύνει την κυβερνητική του συμμαχία, ζητώντας τη συνεργασία μεμονωμένων μετριοπαθών πολιτικών. Αν δεν τα καταφέρει, το εναλλακτικό σενάριο στο οποίο επικεντρώνονται οι σχολιαστές, είναι η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών - αίτημα που έχει ήδη προβάλει η Λέγκα του Βορρά.

Η τελική απόφαση ανήκει στον πρόεδρο της χώρας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αλλά, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, "αν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, είναι αρκετά πιθανό να καταφέρει να υπερισχύσει και πάλι η συμμαχία της Λέγκας του Βορρά με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι".

Οι αναλυτές, τονίζουν ότι "είναι παραπάνω από πιθανό να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές την άνοιξη. Κάτι που μπορεί να προκαλέσει συνέπειες σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, με αντίκτυπο και σε ό,τι αφορά τη χρηματοοικονομική κατάσταση της Ιταλίας, στο διεθνές σκηνικό".
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: