Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Πρόβα με «κανόνι» νερού της ΕΛ.ΑΣ. στην Κερατέα


Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων που εναντιώνονται στην κατασκευή ΧΥΤΑ, στην περιοχή του Ομβριοκάστρου. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ εκτός από..... δακρυγόνα χρησιμοποίησαν, για πρώτη φορά, και μηχάνημα εκτόξευσης νερού κατά των συγκεντρωμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου μια ώρα υπήρξε ένταση στο σημείο όταν περίπου 200 κάτοικοι της περιοχής, που αντιτάσσονται στην κατασκευή ΧΥΤΑ, συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεντρωμένοι πέταξαν "μολότοφ" και πέτρες κατά των αστυνομικών κι εκείνοι απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Το εντυπωσιακό είναι πως για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν μηχάνημα που εκτοξεύει νερό.

Ο δήμαρχος Σταύρος Ιατρού, μιλώντας σε δημοσιογράφο της "Ε", επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν "κανόνι νερού" για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Η πρακτική αυτή είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό, χρησιμοποιείται σε διαδηλώσεις και άλλες περιπτώσεις που οι αστυνομικοί θέλουν να διαλύσουν συγκεντρωμένο πλήθος. Η απώθηση με ειδικό όχημα το οποίο διαθέτει "κανόνι νερού" έχει αντικαταστήσει σε πολλές χώρες του εξωτερικού τα δακρυγόνα, ωστόσο, ...................
πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: