Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Αρχίζω τον περίπατο τώρα

Όλες ξέρουμε ότι πρέπει να ασκούμαστε περισσότερο. Όλες ξέρουμε ότι το περπάτημα είναι ο απλούστερος τρόπος άθλησης, και φυσικά (τώρα που μας καίει) και ο φθηνότερος. Μα γιατί δεν σηκωνόμαστε επιτέλους από τον καναπέ για να πάμε να περπατήσουμε; Εάν δεν έχετε ασκηθεί τώρα τελευταία, ξεκινήστε με........ μικρές αποστάσεις και σιγά σιγά αυξήστε τόσο τα χιλιόμετρα όσο και την ένταση του βήματος. Μη προσπαθείτε πάρα πολύ από την αρχή. Η υπερπροσπάθεια θα σας χαλάσει τη διάθεση για βελτίωση, αν κουραστείτε από τις πρώτες κι όλας μέρες.

Ξεκινήστε αρχικά με περιπάτους που δεν διαρκούν πάνω από 20 με 25 λεπτα. Σιγά σιγά καλό θα ήταν να φτάσετε τα 45 λεπτά. Αν θεωρείτε ότι δεν έχετε τόσο χρόνο, μη πτοείστε. Η λίγη άσκηση είναι καλύτερη από την παντελή έλλειψή της. Ιδανικά θα ήταν καλό να περπατάτε τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Έτσι θα μπορέσετε ευκολότερα να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Αν το σαββατοκύριακο είναι ο μόνος ελεύθερος χρόνος που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας, τουλάχιστον ας σας γίνει ιερή συνήθεια.

Παρά το γεγονός ότι το περπάτημα είναι η απλούστερη μορφή άσκησης, αν έχετε κάποιο βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε την οποιαδηποτε μορφή γυμναστικής.
πηγη:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: