Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Προλήψεις και δεισιδαιμονίες σε όλο τον κόσμο

Οι προλήψεις και οι δεισιδαιμονίες καλά κρατούν για πολλά χρόνια. Ας μάθουμε πώς εξηγεί σε βιβλίο του ο Βρετανός συγγραφέας, Harry Oliver, κάποιες από αυτές.
Οι μαύρες γάτες για πολλούς είναι γρουσούζικες και συνυφασμένες με τη μαγεία και γι’ αυτό κάποιοι πιστεύουν πως..... φέρνουν κακή τύχη. Υπάρχουν όμως δύο παραλλαγές σε αυτή τη δεισιδαιμονία, σύμφωνα με το βιβλίο του Oliver. Εάν μία γάτα περάσει από μπροστά σου θεωρείται κακή τύχη, ενώ αν έρθει προς το μέρος σου, τότε είναι καλός οιωνός. Στην περίπτωση του πρώτου σεναρίου, για να ξορκίσεις το κακό, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να φτύσεις.

Εάν βρεθείτε στην Κίνα και δείτε ένα χαριτωμένο μωρό μην τολμήσετε να εκδηλώσετε το συναίσθημά σας. Στην Κίνα, θεωρείται μεγάλη γρουσουζιά ο θαυμασμός ενός νεογέννητου, γιατί θεωρούν ότι τραβάει την προσοχή των φαντασμάτων και των δαιμόνων. Έτσι, συνηθίζεται να μιλούν με άσχημα λόγια για ένα μωρό, ώστε να κρατούν το κακό μακριά.

Πολλές είναι οι δεισιδαιμονίες που σχετίζονται με το γάμο. Μία από αυτές είναι πως αν μία γυναίκα φιλήσει έναν μελαχρινό άντρα κατά τη διάρκεια ενός γάμου, τότε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα της κάνουν πρόταση γάμου. Προσοχή όμως! Εάν μία γυναίκα φιλήσει έναν άντρα με μουστάκι και της μείνει μία τρίχα του στα χείλη της, τότε πιθανότατα η γυναίκα αυτή να μείνει ανύπαντρη.
πηγη:www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: