Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Αύξηση 19,5% (5 δισ. ευρώ) σημείωσαν τα έσοδα το Νοέμβριο

Αύξηση κατά 19,5% (5 δισ. ευρώ) σημείωσαν τα έσοδα τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών.
Συμπεριλαμβάνονται τα περίπου 700 εκατ. ευρώ των προκαταβολών για.... την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, στην οποία, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ανταποκρίνονται ήδη οι υπόχρεοι.

Ιδιαίτερα σημαντική, κατά 10,4% , ήταν τον Νοέμβριο η αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ, γεγονός που καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων από το ΣΔΟΕ και τα συνεργεία των Εφοριών. Στο τέλος του 11μηνου του έτους, τα φορολογικά έσοδα ανέρχονταν σε 45,5 δις. και ήταν αυξημένα κατά 5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία εσόδων του κράτους εμφανίστηκε στη βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Προέβλεψε μείωση του ελλείμματος κατά 6% και ανάκαμψη των εσόδων στο τέλος του 2010. Εκτίμησε ότι είναι εφικτός ο στόχος για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2011.

Συνάντηση με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων είχε, το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης. Επί τάπητος, η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και η υλοποίηση των δεσμεύσεων του επικαιροποιημένου μνημονίου, στο πλαίσιο των "10 προκλήσεων" για την οικονομία που έχουν τεθεί για το 2011.
πηγη:www.isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: