Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Τ. Σκιόπα: 15 χρόνια για να ορθοποδήσει η οικονομία!

Η εκτίμηση ανήκει στον σύμβουλο του πρωθυπουργού Τομάσο Πάντοα Σκιόπα, ο οποίος, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, πρόσθεσε ότι..... για να ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας θα απαιτηθούν δέκα με δεκαπέντε χρόνια, όσο διάστημα δηλαδή χρειάστηκε να ανακάμψει και η γερμανική οικονομία.
Αναφερόμενος στην πορεία υλοποίησης του μνημονίου, αναγνώρισε ότι έχουν συντελεστεί σημαντικά βήματα, ωστόσο διέκρινε κινδύνους, οι οποίοι σχετίζονται με το ενδεχόμενο κόπωσης τόσο της κυβερνητικής προσπάθειας όσο και της κοινωνίας, μετά τον καταιγισμό των μέτρων που εξαγγέλθηκαν με την υπογραφή του μνημονίου. Ο κ. Σκιόπα απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
“Πήραμε επώδυνες αποφάσεις και κάναμε μία βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή που επιβάρυνε εργαζόμενους και συνταξιούχους χωρίς να φταίνε σε τίποτα. Ωστόσο, έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε, πρέπει να δώσουμε βάρος στην ανάπτυξη, αλλά για να έρθει η ανάπτυξη πρέπει να μας εμπιστευτούν οι αγορές, να μας δώσουν κεφάλαια", τόνισε στη δική του ομιλία ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε "άγονη και χωρίς ουσία" τη συζήτηση για το "τις πταίει" για τα σημερινά χάλια της Ελλάδας ενώ αναγνώρισε ότι τους τελευταίους λίγους μήνες έγιναν πρωτόγνωρες για τη μεταπολιτευτική Ελλάδα αλλαγές. “Παρά ταύτα, επειδή η αντίσταση των αγκυλωμένων συμφερόντων και αντιλήψεων παραμένει πολύ ισχυρή, ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων είναι βραδύς και το βάθος τους ρηχό”.
Τόνισε ακόμη ότι οι “αρνητές” του μνημονίου “αρνούνται την πραγματικότητα που το επέβαλε και προτείνουν ουσιαστικά την εθελοτυφλία” ως συνταγή αντιμετώπισης του προβλήματος.
πηγη:www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: