Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Αποτυχία – κατάρρευση πολιτικού συστήματος – κοινωνίας

Μας το "ταχυδρόμησε":
AΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Α. Αποτυχημένο είναι ένα πολιτικό σύστημα όταν οι πολιτικοί ,κατά την άσκηση των καθηκόντων τους , χρηματίζονται προκειμένου να λάβουν αποφάσεις ή να προβούν σε παραλείψεις υπέρ των ολίγων και σε.... βάρος του λαού.

Β. Αποτυχημένο είναι ένα πολιτικό σύστημα το οποίο για πολλά χρόνια όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει λύσεις αλλά επιδεινώνει προβλήματα όπως για παράδειγμα στην Παιδεία , Υγεία, Δημόσια Διοίκηση, Ανάπτυξη, Εξωτερική πολιτική, Εθνική Άμυνα, Οικονομία και παρόλο τα κεφάλαια που δαπανούνται στους ως άνω τομείς η κατάσταση χειροτερεύει.

Γ. Όταν οι δημοσιογράφοι γίνονται παρατρεχάμενοι επ΄ αμοιβή των πολιτικών και παραπληροφορούν συστηματικά το λαό. Όταν οι μεγαλοδημοσιογράφοι της τηλεόρασης μπαίνουν κάθε μέρα στα σπίτια των Ελλήνων πολιτών χωρίς οι τελευταίοι να έχουν επιλογή να αποσύρουν κάποιους από αυτούς και ακόμα χειρότερα δεν προβλέπετε και κάποια ποιότητα – ποσότητα στην πληροφόρηση.

Δ. Όταν η κοινωνία τα γνωρίζει όλα αυτά αλλά δεν αντιδρά. Ψηφίζει, χωρίς πολιτικό κριτήριο, δεν λαμβάνει υπόψη την αποτελεσματικότητα των κομμάτων και αυτό γιατί είτε ελπίζει σε προσωπικά συμφέροντα, είτε αυτό που ψηφίζει θέλει να πρωταγωνιστήσει (όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο κάτι ανάμεσα σε ΟΣΦΠ και ΠΑΟ).


ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Α. Καταρρέει ένα πολιτικό σύστημα όταν οι πολιτικοί λένε συνεχώς ψέματα προκειμένου να αναλάβουν ή να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία. Όταν ψηφίζουν την ποινική τους ανευθυνότητα και εν ονόματι των κοινών συμφερόντων κανείς δεν καταγγέλλει άνομες πράξεις άλλων πολιτικών. Δεν έχουν καμία αίσθηση ευθύνης για την καταστροφή της χώρας. Ψηφίζουν συνεχώς αντιλαϊκά μέτρα (πχ 520€ μισθό) και δεν δίνουν το καλό παράδειγμα (να πάρουν οι πολιτικοί αυτόν τον μισθό καθότι έχει αρθεί το ασυμβίβαστο άσκησης του επαγγέλματος, αφενός και αφετέρου, αυτοί οδήγησαν την Χώρα σε αυτό το χάλι). Όταν δεν μπορούν να προσφέρουν καμία προοπτική για το μέλλον του λαού.

Β. 1. Τα προβλήματα στην Παιδεία δημιουργούν τον αμόρφωτο, ανιστόρητο και άθρησκο Έλληνα.

1. Όταν τα προβλήματα στην Υγεία οδηγούν σε νοσοκομεία χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, με μηχανήματα σε αχρηστία, χωρίς αναλώσιμα υλικά. Η διαφθορά είναι ο κανόνας των προμηθειών και το ΄λάδωμα΄ των ιατρών απαραίτητη προϋπόθεση υγείας. Η Ελλάδα δαπανά για την υγεία περισσότερα από την Ισπανία που είναι σχεδόν 40 εκατομμύρια.
2. Όταν τα χαρακτηριστικά της Δημόσιας Διοίκησης είναι η γραφειοκρατία, αναποτελεσματικότητα, δημόσια σπατάλη και διαφθορά.
3. Ανάπτυξη; με τέτοια φορολογία, γραφειοκρατία, πολιτικά ημέτερους επιχειρηματίες, αποσύνδεση εκπαίδευσης – παραγωγής, χωρίς την ύπαρξη συνδετικού φορέα παραγωγής – αγορών, χωρίς συμπαραγωγές οπλικών συστημάτων, χωρίς στήριξη του πρωτογενούς τομέα και χωρίς κυρίως στόχους ανάπτυξης.
4. Στην Εξωτερική πολιτική έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιζητούσαμε. Αν δεν υπήρχε καθόλου Υπ. Εξωτερικών δεν νομίζω ότι θα πηγαίναμε χειρότερα. Το σκοπιανό προσπαθούμε να το λύσουμε με την ονομασία ΄΄Μακεδονία του Βαρδάρη΄΄ με τον Μέγα Αλέξανδρο να είναι τελικά σλάβος και να μιλάει κάτι άλλο εκτός από ελληνικά. Καλή λευτεριά στην Μακεδονία του Αιγαίου. Σ΄ ότι αφορά την Τουρκία το Αιγαίο θα το χωρίσουμε , την Θράκη θα την γυρίσουμε πίσω, τα πετρέλαια θα τα βγάλουν οι Αμερικάνοι και οι Τούρκοι και εμείς θα φωτογραφηθούμε την ώρα της κοπής της κορδέλας, που υπάρχει στα εγκαίνια κάθε μεγάλης δουλείας. Ζήτω η φιλία των δυο λαών είναι το δόγμα που πρεσβεύουμε.
5. Η κατάρρευση στην Άμυνα θα επέλθει τα επόμενα χρόνια με την έλλειψη ανταλλακτικών και εξοπλιστικών προγραμμάτων λόγω οικονομικής κρίσης. Θα έχουμε δικαιολογία ότι θα χάναμε αυτό τον πόλεμο και όλα έγιναν για το καλό μας. Ακόμη περισσότερο, με την παραπάνω συμβολή του Υπεξ δεν θα υπάρχουν εχθροί που να μην έχουμε ικανοποιήσει επαρκώς.
6. ΄΄ Ότι έχετε ευχαρίστηση και ότι θέλετε πάρτε΄΄ είναι το νέο οικονομικό δόγμα. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί τα ομόλογα διατρέχουν ρίσκο, είναι με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε αν πτωχεύσει η χώρα που τα εκδίδει οι αγοραστές χάνουν τα λεφτά τους. Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο διεκδίκησης αυτών των χρημάτων. Εμείς δείχνοντας, για μια ακόμα φορά, την προσήλωση μας στα διεθνή κέντρα εξουσίας τους προστατεύουμε παίρνοντας έντοκα δανεία από την τρόικα και πληρώνουμε τα ομόλογα που λήγουν. Τις έσω δαπάνες τις καλύπτουμε με περικοπές. Τα δάνεια όμως προϋποθέτουν υποθήκες, εγγυήσεις και δικαιώματα που πρέπει να απολέσουμε αν δεν καταφέρουμε να τα αποπληρώσουμε. Άρα δεν χάνουν αυτοί που αγόραζαν τα ομόλογα μας,( καταπατώντας την αρχή ότι η ηθική του κέρδους είναι το ρίσκο) ούτε η τρόικα, αλλά πολύ έξυπνα και σοφά θα απορροφήσει την ΄΄χασούρα ΄΄ ο Ελληνικός λαός αφαιρώντας του κάθε προοπτική οικονομικής ανάτασης για το μέλλον.

Γ. Στην κατάρρευση έχουμε τους πολιτικούς παρατρεχάμενους των μεγαλοδημοσιογράφων και εκδοτών προκειμένου να μην τους βγάλουν τα ΄΄άπλυτα΄΄ στη φόρα αφενός και να κερδίσουν προβολή – δημοσιότητα αφετέρου. Οι δημοσιογράφοι - προπαγανδιστές, κάνοντας χρήση του μέσου και χωρίς κανένα κοινωνικό αγώνα, εκλέγονται βουλευτές χωρίς να ξεχνούν την βοήθεια των εργοδοτών τους. Νουθετούν το λαό κατά τα δικά τους πρότυπα.

Δ. Στην κατάρρευση έχουμε την κοινωνία να γνωρίζει τι συμβαίνει και να παραμένει απαθής. Δεν διαθέτει δύναμη και κουράγιο να αντιδράσει. Δεν απαιτεί τίποτα και παραχωρεί τα πάντα δεχόμενη την όλη κατάσταση ως φυσική ροή των πραγμάτων.


Η παγίδα



Το σχέδιο επιβολής της πολιτική εξουσίας είναι όλα να γίνονται με την μορφή αναγκαίων μέτρων και την προσπάθεια των ΜΜΕ ότι η κατάσταση της χώρας είναι αναμφισβήτητα όπως την προβάλουν. Ο λαός πρέπει να μην αντιδράσει για το καλό του. Δεν του λέει κανείς ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις και τι θα πρέπει να κάνει. Όταν κάποια στιγμή ξυπνήσει θα είναι δύσκολη η αναστροφή του κλίματος Γιατί;

Έχει στηθεί πολύ καλά η παγίδα που τώρα την αισθανόμαστε αλλά δεν την μπορούμε να την δούμε!

Αν αντιδράσει άμεσα ο λαός και αδειάσει την πολιτική εξουσία αυτοί(ΔΝΤ,ΕΕ.ΕΚΤ) για να μην χάσουν τα κεκτημένα τους θα αμολήσουν τους φίλους μας τους Τούρκους και τότε αν διαφανεί ότι κερδίζουμε το πόλεμο αυτοί θα επέμβουν, ως αρωγοί ειρήνης, και την αδύναμη στιγμή θα ζητηθούν δικαιώματα από εμάς. Αν χάσουμε αυτό τον πόλεμο τα δικαιώματα τους θα τα διασφαλίσουν, στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας, από τους Τούρκους.

Αν αργήσει να αντιδράσει ο λαός τότε η παρτίδα είναι χαμένη. Θα έχουν απομυζήσει τους καρπούς της χώρας οι σύμμαχοί μας, θα έχουμε παραχωρήσει εθνικά δικαιώματα με την μορφή διεθνών συμβάσεων στους Τούρκου και η τυχόν αντίδρασή μας θα είναι άνευρη γιατί δεν θα έχουμε εξοπλισμούς.

Αν πραγματικά όλοι αυτοί, πολιτικοί και σύμμαχοι, ήθελαν να βοηθήσουν την Ελλάδα θα εγγυούταν την ασφάλεια και τα σύνορα της χώρας, φέρνοντας το συμμαχικό στόλο στο Αιγαίο, προκειμένου να εξορύξουμε το πετρέλαιο για να πληρωθούν.

Τα δανεικά θα τα έδιναν με την μορφή μεγάλων παραγωγικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Δείτε τα δεδομένα: οι Τούρκοι δεν έχουν σταματήσει ούτε μέρα τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου / κάποιοι ΄΄αφελείς΄΄ έχουν ποντάρει 400δις δολάρια για την χρεοκοπία μας / η τρόικα δανείζει αποκτώντας δικαιώματα / η οικονομική κρίση θα φέρει μεγάλες περικοπές στα εξοπλιστικά μας προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: