Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Όμορφος κόσμος από το... Διάστημα

Αγαπημένη συνήθεια πολλών είναι να θαυμάζουν τα αστέρια, που λάμπουν στον ουρανό, μοιάζοντας μ’ ένα λαμπερό σεντόνι που σκεπάζει τη νύχτα.
Ένας αστροναύτης μετέφερε την ακριβώς αντίθετη αίσθηση μέσα από φωτογραφίες όπως τις δημοσιεύει η Daily Mail: πώς είναι η επιφάνεια της Γης κατά τη διάρκεια της νύχτας από το Διάστημα.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ....

Στις πόλεις που ποτέ δεν κοιμούνται, όλοι θα περίμεναν την πρωτιά στα φωτά να έχει η φημισμένη Νέα Υόρκη. Κι όμως το Λονδίνο είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη λάμψη.



Στις εντυπωσιακές φωτογραφίες που έφερε μαζί του ο Doug Wheelock, αστροναύτης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, απεικονίζονται τα φώτα να λάμπουν στο Παρίσι και σε όλη τη μεσογειακή Ριβιέρα. Λαμπερές και η Ιμπίζα με τη Μαγιόρκα.


Μαγευτικό θέαμα από το Διάστημα η Ευρώπη μία κρύα φθινοπωρινή βραδιά, ενώ όμορφο μωσαϊκό σχηματίζει η ακτογραμμή από τη Βαλένθια της Ισπανίας μέχρι το Λιβόρνο της Ιταλίας και όλες οι πόλεις που περικλείονται σ’ αυτήν την απόσταση.
Η βραδινή απεικόνιση της γραμμής του Νείλου μέχρι το Κάιρο προσφέρει ιδιαίτερη αίσθηση, ενώ ξεχωριστή είναι η φωτογραφία της Κωνσταντινούπολης όπως ενώνεται ο Βόσπορος με τη Μαύρη Θάλασσα.


πηγη:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: