Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν Πολωνός!

Πολωνός μετανάστης πιστεύεται ότι είναι τελικά ο Χριστόφορος Κολόμβος, ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία ως εκείνος που ανακάλυψε την Αμερική! Για περίπου 20 χρόνια διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο διεξήγαγαν έρευνα για το γενεαλογικό δέντρο του Κολόμβου.Σύμφωνα με το νέο βιβλίο του..... Manuel Rosa, ακαδημαϊκού από το πανεπιστήμιο Duke των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Χριστόφορος Κολόμβος δεν κατάγεται από οικογένεια ταπεινών ιταλών, όπως μέχρι πρότινος πίστευαν, αλλά είναι γιος του Vladislav III, εξόριστου βασιλιά της Πολωνίας.
Για κάποιο άγνωστο λόγω, σύμφωνα με τον Rosa, ο Κολόμβος έκρυβε τις βασιλικές του καταγωγές από τον πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια της ζωής του, και γι’ αυτό κανένα από τα βιβλία που γράφτηκαν μετέπειτα για την ζωή του δεν αναφέρουν κάτι τέτοιο.
Για να υποστηρίξει ο Rosa τα λεγόμενα του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο για έναν απλό άνθρωπο, χωρίς βασιλικό αίμα, να πείσει τον βασιλιά της Ισπανίας να χρηματοδοτήσει το υπερατλαντικό του ταξίδι.
«Το εν λόγω βιβλίο θα αλλάξει για πάντα ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα» λέει ο πορτογάλος ιστορικός Jose Carlos Calazans, ενώ το National Geographic έχει ήδη δηλώσει ενδιαφέρον για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στο βιβλίο.
Πηγή : Πρώτο Θέμα
Το διαβάσαμε:http://www.i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: