Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Οι πολίτες πλήρωσαν και για ραδιόφωνο της Βουλής

Μπορεί το υψηλό κόστος του καναλιού της Βουλής να έγινε γνωστό μετά τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, δεν είναι όμως ευρύτερα γνωστό ότι η εθνική αντιπροσωπεία σχεδίαζε και τη δημιουργία ραδιοφώνου.Μπορεί ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος να δήλωσε ότι εγκαταλείφθηκε η απόπειρα δημιουργίας ραδιοφώνου της Βουλής, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν αδρά την ιδέα.... που είχε αρχικά ο τέως πρόεδρος του κοινοβουλίου Δημήτρης Σιούφας.

Για να στεγάσει τις διαρκώς διογκούμενες ανάγκες της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου το ελληνικό κοινοβούλιο μίσθωσε το πολυτελές κτίριο επί της Λεωφόρου Αμαλίας 22-24.

Μόνο στον προϋπολογισμό του 2009 εγγράφηκαν πιστώσεις για το μίσθωμα του συγκεκριμένου κτηρίου ύψους 900.000 ευρώ, και μόνο για την καθαριότητα του δαπανήθηκαν 50.000 ευρώ, ενώ το ποσό που δαπανήθηκε για την επίπλωση του κτιρίου, δύο φορές σε διάστημα ενός έτους, έφθασε συνολικά το 1.250.000 ευρώ.

Όλα αυτά την ώρα που προωθείται και η δημιουργία οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης που εκτός από τα ραδιοτηλεοπτικά θα συμπεριλάβει το πορταλ, που κόστισε κάτι παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ, αλλά και τις εκδόσεις της Βουλής.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: