Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Θέμα απολύσεων στο δημόσιο θέτει ο ΣΕΒ

Να καταργηθεί το υπερτροφικό και πελατειακό κράτος, να κλείσουν οι άρρωστες ΔΕΚΟ και να καταργηθούν οι άχρηστοι Οργανισμοί, οι φορείς και οι θέσεις στο δημόσιο, ζήτησε την Τρίτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, μιλώντας ανοιχτά για απολύσεις. «Στον ιδιωτικό τομέα -αν και δεν έχει..... υπεράριθμο προσωπικό - από τις αρχές του χρόνου έχουν χάσει 160 χιλιάδες εργαζόμενοι τη δουλειά τους λόγω χρεοκοπίας του δημόσιου», δήλωσε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «μόνο κροκοδείλια δάκρυα έχουν χυθεί για αυτούς από τους επαγγελματίες προστάτες του λαού μας.»

«Πρέπει να επιταχυνθούν οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και προβλέπονται από το μνημόνιο ώστε να πείσουμε την τρόϊκα ότι δεν αντέχουμε άλλες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιβολή νέων φόρων» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Θέμα απολύσεων στο δημόσιο έθεσαν, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτης Γεννηματάς και η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά.

Η κ. Ξαφά χαρακτήρισε επίσης «υπερτροφικό και αναποτελεσματικό» το δημόσιο τομέα, τονίζοντας θα πρέπει να συρρικνωθεί το κράτος και να απολυθούν οι υπεράριθμοι. «Εδώ που φτάσαμε δε γίνεται αλλιώς και θα πρέπει και οι πολιτικοί να αρχίσουν σιγά – σιγά να συζητούν τις απολύσεις στο δημόσιο».

Από την πλευρά του ο κ. Γεννηματάς δήλωσε ότι μόνο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα το κόστος 20.000 υπαλλήλων αντιστοιχεί σε 1,5 δισ. ευρώ, ενώ πρέπει να εξοικονομηθούν 4 δισ. ευρώ για το 2011, εκτιμώντας ότι επίκεινται απολύσεις.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: