Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Mind the GAP

Mας το "ταχυδρόμησε":
himaira.blogspot.com

Γράφει ο 29-26

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός μας είναι περιορισμένων πολιτικών και όχι μόνο δυνατοτήτων και ίσως δεν έχουν άδικο. Τελευταίες ημέρες σέρνεται για ακόμη μια φορά πίσω από τα γεγονόταοργανώνοντας διακαναλική συνέντευξη για να περιορίσειλέειτην αντιμνημονιακή ψήφο!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα λίγο με τη σειρά. Με το φτωχό μου το μυαλό και χωρίς τις συμβουλές των ορδών που στηρίζουν τον Παπανδρέουθυμάμαι τον Πρωθυπουργό να βάζει τον Μάιο του 2010 και εντός λίγων ημερών δυο αυτογκόλ. Ποια;

1ον υπογράφει μια διεθνή σύμβαση όχι με μία αλλά με 27 ευρωπαϊκές χώρες!
2ον δεν φέρνει προς ψήφιση την σύμβαση με πλειοψηφία 180 βουλευτώνόπως απαιτεί το σύνταγμα.

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω;
1ον είναι γνωστό ότι η Ν.Δ θα ψήφιζε υπέρ του μνημονίου σε περίπτωση που χρειαζόταν 180 ψήφους. Έτσι δεν θα υπήρχε αντιμνημονιακή ψήφοςούτε αντιμνημονιακή αντιπολίτευση από ένα κόμμα που θα είχε ψηφίσει το μνημόνιο!
2ον ο Παπανδρέου είναι ορθάνοιχτος να διωχθεί ακόμη και ποινικά από έναν απλό πολίτη στο ευρω-δικαστήριο καθώς το σύνταγμα είναι σαφέστατο: για διεθνείς συμβάσεις απαιτείται η σύμφωνη ψήφος από 180 βουλευτές του κοινοβουλίου.

Τι πέτυχε εν’ ολίγης ο ΠρωθυπουργόςΚαι να παρανομήσει και να δώσει χώρο για αντιπολίτευση σε μια νεκρήτότεΝ.Δ και να την αναστήσει. Μετά από όλα αυτάτι να πει κανείςΚουράγιο Γιώργο και πάντα τέτοια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: