Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Λίβελοι κατά της Ελλάδας από τους Βρετανούς

Οι Βρετανοί «ξαναχτυπούν», αυτή τη φορά όχι με τους ... συνήθεις «πρωταγωνιστές» Financial Times, αλλά με ένα άρθρο – κόλαφο για την Ελλάδα της Daily Telegraph.

Η εφημερίδα φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα αναπυροδοτεί τα ευρωπαϊκά προβλήματα χρέους» όπου εστιάζει στη εκτίναξη των αποδόσεων των 10ετών ελληνικών ομολόγων «κατά 31 μονάδες βάσης στο 9,57%» και ούτε λίγο, ούτε πολύ εκτιμά (!) πως η υποχώρηση του ευρώ οφείλεται «στον κίνδυνο πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα».

Στο ίδιο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στην διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τον οποίο ο συντάκτης του άρθρου λέει ότι «απείλησε να πάει την χώρα σε εκλογές εάν στις επερχόμενες τοπικές εκλογές δεν δοθεί καθαρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ».
Των ... πυρών του δεν διέφυγε ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς, όπως γράφει, «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δώσει ξεκάθαρη δέσμευση συμμόρφωσης με τους όρους που τίθενται στο πακέτο διάσωσης των 110 δισ. ευρώ της ΕΕ»

Το άρθρο καταλήγει στο συμπέρασμα (;) ότι «ολοένα και περισσότεροι επενδυτές φαίνεται πως συμφωνούν ότι το σχέδιο ΕΕ-ΔΝΤ είναι ανεφάρμοστο και πως απλώς κερδίζει χρόνο για τις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες ώστε να μεταθέσουν το παθητικό τους από την Ελλάδα στους Ευρωπαίους φορολογούμενους»!
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: