Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

H οικονομική κατάσταση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, αλλά και οι κυρώσεις στις χώρες που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας αναμένεται να κυριαρ


H οικονομική κατάσταση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, αλλά και οι κυρώσεις στις χώρες που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας αναμένεται να κυριαρχήσουν στις εργασίες των Συμβουλίων Γιούρογκρουπ και Εκοφίν που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Λουξεμβούργο.

Οι 27 υπουργοί Οικονομικών θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για την αναμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας και την οικονομική διακυβέρνηση στην ΕΕ.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις προτάσεις που θα γίνουν για το είδος των οικονομικών κυρώσεων που θα επιβάλλονται στις χώρες που παραβιάζουν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η Ιρλανδία θα παρουσιάσει το τετραετές πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, με δεδομένο ότι το έλλειμμα της χώρας ξεπερνά το 30%.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας, ωστόσο η εικόνα αναμένεται να αποσαφηνιστεί με τα τις 22 Οκτωβρίου, όταν η Γιούροστατ θα ανακοινώσει τα οριστικά δημοσιονομικά στοιχεία για την περίοδο 2006-2009.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: