Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Προτιμούν να ζουν με το επίδομα ανεργίας παρά με μισθό


Την πρώτη θέση στα ποσοστά ανεργίας καταλαμβάνει η Αγγλία σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Πολιτικών Μελετών της Βρετανίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πραγματικά σοκαριστικά καθώς μόνο ένας στους οχτώ ενήλικους έχουν μια μόνιμη και σταθερή εργασία.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση της Αγγλίας έχει δηλώσει ότι πρόκειται να μειώσει τα επιδόματα ανεργίας, τα ποσοστά εκτοξεύονται και στις υποβαθμισμένες περιοχές της Βρετανίας φτάνουν μέχρι και το 84%.

Σύμφωνα με την έρευνα το 12% των ενηλίκων δεν εργάζεται, ποσοστό το οποίο είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με εκείνο των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών και σχεδόν διπλάσιο από εκείνο της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία αγγίζει το 9% ενώ της γειτονικής Γαλλίας το 10,5%.


Παρόλο που από το 1992 έως και το 2007, υπήρξε αύξηση στις κενές θέσεις εργασίας, το ποσοστό των άνεργων Άγγλων αυξήθηκε, αποδεικνύοντας πως τις κενές θέσεις συμπλήρωσαν εκείνοι που βρίσκονταν ήδη στην παραγωγή. 5.4 εκατομμύρια άγγλοι δεν εργάζονται και επιβιώνουν μόνο με το επίδομα ανεργίας

Συνολικά υπάρχουν 134 περιοχές στην Αγγλία και Ουαλία όπου περισσότεροι από τους μισούν κατοίκους ζουν βάσει του επιδόματος ανεργίας. Τέλος η Αγγλία κατατάσσεται πρώτη στη λίστα των άνεργων μητέρων, καθώς το 48% των ανύπαντρων γυναικών με παιδί δεν εργάζεται.
πηγη:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: