Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Κυβέρνηση Αγκελας Μέρκελ «Δεν είμαστε υπέρ της επέκτασης του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής», δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών


Η κυβέρνηση της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ αντιτίθεται σε οποιαδήποτε κίνηση θα μπορούσε να δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσει τα δάνεια της, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, δήλωσε ότι «δεν είμαστε υπέρ της επέκτασης του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής», προσθέτοντας, παράλληλα, ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα ήταν «πρόωρη».

Επίσης, ανέφερε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να επιδείξει ένα ιστορικό εφαρμογής του προγράμματος, κάτι που κάνει έως σήμερα» και ότι «το πρόγραμμα για τον περιορισμό του ελλείμματος είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε, αν εφαρμοστεί πλήρως, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανάγκη για παράταση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής».

Προσέθεσε επιπλέον ότι από το 2012, όταν το πρόγραμμα θα λήξει, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε αναχρηματοδότηση του χρέους της μέσω των αγορών και υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία σχετικά με την ποιότητα των στατιστικών στοιχείων» που ανακοινώνει η Ελλάδα.
πηγη:tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: