Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Εξήντα πέντε χιλιάδες άνθρωποι κατά των μεταρρυθμίσεων Σαρκοζί


Περίπου 65.000 άτομα συμμετείχαν την Τρίτη στις κινητοποιήσεις στο Παρίσι ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας στην έναρξη της διαδήλωσης, αριθμός που εντούτοις είναι κατά πολύ αυξημένος εν σχέσει με τις τελευταίες πανεθνικές διαδηλώσεις.

Ενδεικτικό είναι πως κατά την τελευταία διαδήλωση στις 23 Σεπτεμβρίου, περίπου 40.000 άτομα υπολογίσθηκαν ότι συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο Παρίσι περί τις 16.00, ώρα Ελλάδος.

Όπως τονίζουν οι εργατικές ενώσεις CGT και CFDT η σημερινή ημέρα είναι «η πιο δυναμική» στις κινητοποιήσεις από την έναρξη του κινήματος.

Το μεσημέρι, σε περίπου δέκα παλλαϊκές διαδηλώσεις σε όλη την επικράτεια κινητοποιήθηκαν «περίπου 500.000» άτομα, πολλά περισσότερα απ’ όσο στις προηγούμενες.

Το σημερινό διακύβευμα στις κινητοποιήσεις ήταν η συμμετοχή των νέων, τους οποίους οι εργατικές ενώσεις κάλεσαν να διαδηλώσουν μαζικά. Χιλιάδες λυκειόπαιδες και φοιτητές έδωσαν δυναμικό τόνο στη διαδήλωση στο Παρίσι, υπό τις σημαίες των μαθητικών και φοιτητικών ενώσεων και όπως σημειώνουν δημοσιογραφικές πληροφορίες η παρουσία τους, εν σχέσει προς τις προηγούμενες κινητοποιήσεις, ήταν αυξημένη.

Είναι η τέταρτη κινητοποίηση που πραγματοποιείται κατά της κρίσιμης μεταρρύθμισης που προωθεί ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί -και η οποία κατά κύριο λόγο προβλέπει την αύξηση του κατώτατου ορίου συνταξιοδότησης στα 62 από τα 60 χρόνια.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: