Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Χιλή: Αντίστροφη μέτρηση για τη διάσωση


Περίπου 4.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους δημοσιογράφοι, έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το ορυχείο Σαν Χοσέ στη νότια Χιλή για να παρακολουθήσουν την τελευταία φάση της διάσωσης των 33 εγκλωβισμένων μεταλλωρύχων, δήλωσε την Τρίτη η αστυνομία.

Σύμφωνα με το διοικητή της τοπικής αστυνομίας Μάριο Ρόζας 2.000 άνθρωποι είχαν φτάσει στο σημείο ήδη από τη Δευτέρα το βράδυ και "μεταξύ 3.500 και 4.000" αναμένονται σήμερα, ημέρα κατά την οποία θα βγουν στην επιφάνεια οι μεταλλωρύχοι, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινέρα και ο βολίβιος ομόλογός του Εβο Μοράλες αναμένεται επίσης να είναι παρόντες στην τελική φάση της επιχείρησης, καθώς ένας από τους 33 μεταλλωρύχους είναι βολιβιανός.

Η επιχείρηση διάσωσης θα ξεκινήσει την Τρίτη, νωρίτερα απ' ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί, και συγκεκριμένα στις 20:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο Κάρλος Βίλχες τοπικός βουλευτής που βρίσκεται κοντά στις επιχειρήσεις διάσωσης.

"Μπορούμε να πούμε με αρκετή βεβαιότητα ότι η επιχείρηση διάσωσης θα ξεκινήσει σήμερα" Τρίτη στις 20:00, δήλωσε ο Βόλχες που ήταν και ο ίδιος μεταλλωρύχος.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: