Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στον Παπανδρέου για «εξαπάτηση»


Νέα σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο αρχηγός της ΝΔ κ. Α. Σαμαράς από την Λαμία, κάνοντας ευθέως λόγο στην ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο της πόλης για «εξαπάτηση» από τον Γ. Παπανδρέου, με αφορμή τις αποκαλύψεις Στάινμπρουκ ότι τελούσαν σε πλήρη γνώση του τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

«Θα τους ανταμείψετε που σας κορόιδευαν με το αξέχαστο εκείνο «λεφτά υπάρχουν»; Ή θα τους στείλετε «αδιάβαστους», ώστε να καταλάβουν ότι τα ψέματα τέλειωσαν, ότι ο λαός ξύπνησε, ότι κάθε έγκλημα έχει και τιμωρία» έθεσε το ερώτημα στο ακροατήριο ο κ. Σαμαράς. Πρόσθεσε ακόμη σχετικά με τις αποκαλύψεις Στάινμπρουκ: «ο κ. Παπανδρέου που έταζε λαγούς με πετραχήλια για να κερδίσει τις εκλογές, ήξερε -αν είναι δυνατόν- από τον Γενάρη του 2009, πολύ καλά την κατάσταση της οικονομίας. Όταν λοιπόν, έλεγε «λεφτά υπάρχουν» έλεγε συνειδητά ψέματα. Από αυτό και μόνο μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία αυτής της Κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ακόμη ότι «η κυβέρνηση, κάνει ό,τι μπορεί,μαζί με τους πάσης φύσεως «παπαγάλους» και τα «εξαπτέρυγά» της, για να σπείρει το φόβο και την απελπισία ανάμεσά σας…».

Όσον αφορά τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση ο πρόεδρος της ΝΔ ανάφερε ότι «δεν μπορούμε όταν βουλιάζει όλη η χώρα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, να μιλάμε μόνο για αυτοδιοικητικά θέματα, λες και η καθημερινότητα δεν πνίγεται πλέον στο τέλμα της υπερ-φορολόγησης, των λουκέτων και της ανεργίας». Υποστήριξε ακόμη ότι από τον πρώτο κιόλας γύρο των εκλογών, αλλά κυρίως από τον δεύτερο, θα βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους από τα αποτελέσματα.
«Τι ακριβώς θέλετε; Να νιώθει η κυβέρνηση «ευχαριστημένη» με την ετυμηγορία του λαού; Ή να νιώσει… «ζεματισμένη»; Θα τους επιβραβεύσετε, που έταζαν «λαγούς με πετραχήλια;» έθεσε επίσης το ερώτημα.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι αποδέχεται «με χαρά» την πρόταση Παπακωνσταντίνου για δημόσιο διάλογο σχετικά με την μείωση του ελλείμματος. «Χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου, αντιδρώντας υπό πίεση, ζήτησε δημόσιο διάλογο με οικονομολόγους από κάθε πλευρά, πάνω στην πρότασή μας. Την ήξερε, βέβαια, εδώ και τρεις μήνες. Την αποσιωπούσε. Κι ύστερα την διαστρέβλωνε…» ισχυρίσθηκε .

Σχετικά με την αναθεώρηση του ελλείμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε αναθεωρείται για τρίτη φορά από την κυβέρνηση, όπως και το χρέος, αλλά αυτή τη φορά η αναθεώρηση έγινε από τα SWAPS και τα ελλείμματα των ζημιογόνων ΔΕΚΟ. «Λες και δεν ήξεραν ποια είναι για παράδειγμα τα ελλείμματα του ΟΣΕ! Για όλα αυτά θα έχουμε να πούμε πολλά μόλις πάρουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία. Αλλά δεν μας κάνει τίποτα έκπληξη πλέον. Είναι μια νέα λογιστική ταχυδακτυλουργία της Κυβέρνησης του Μνημονίου!».

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε ακόμη να υπερψηφισθούν ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Χειμάρας και ο υποψήφιος για την επανεκλογή του δήμαρχος Λαμίας κ. Κοτρωνιάς. «Ξέρετε τι ανθρώπους πρέπει να εκλέξετε: Διεκδικητικούς απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου. Όχι υποτακτικούς σ’ αυτήν» ανέφερε χαρακτηριστικά.
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: