Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ερντογάν, Νταβούτογλου, Μπαγίς και η λοιπή παρέα έρχονται να διαπραγματευθούν τις απαιτήσεις τους...


Εντός της εβδομάδας έρχονται στην Αθήνα δύο Τούρκοι αξιωματούχοι οι Ι. Καλίν και Ο. Τσελίκ για να προετοιμάσουν τις επισκέψεις του Ρ.Τ.Ερντογάν και του Α.Νταβούτογλου μεταξύ 19 και 22 Οκταβρίου. Στις 15 Οκτωβρίου αναμένεται ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς.

Θα είναι ο πρώτος σταθμός της ευρωπαϊκής περιοδείας της κυβέρνησης Ερντογάν δεν κρύβει ότι επιθυμεί να εκμεταλλευθεί το μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί σε ορισμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά το «ναι» στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις κι επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τον χρόνο που της απομένει μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου για να προωθήσει με όποιον τρόπο μπορεί, λένε διπλωματικές πηγές, την ασθμαίνουσα ευρωπαϊκή της πορεία.

Στη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Δρούτσα κατά πάσα πιθανότητα θα εξεταστεί η πορεία του Ανώτερου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας που ιδρύθηκε κατά την επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο. Στην Αθήνα έρχεται στις 15 Οκτωβρίου και ο υπουργός Επικρατείας, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος θα μιλήσει σε Φόρουμ για Νέους Ηγέτες, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον Δημ. Δρούτσα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: