Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Ο Ολυμπιακός του μέλλοντος με Νένε,Καμορανέζι και Ροναλντίνιο.

Να ξεκινήσουμε με κάτι που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν ήταν έτοιμος για να αναλάβει τον Ολυμπιακό, από την άποψη ότι όλα έγιναν τόσο ξαφνικά και δεν είχε γίνει η κατάλληλη προεργασία για να τρέξει ο νέος ιδιοκτήτης τα μεταγραφικά με το καλημέρα.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι το νερό, πλέον, δεν έχει μπει στο αυλάκι. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι χάθηκε χρόνος που δεν μπορεί να καλυφθεί. Η αγωνία ορισμένων για το αν θα είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός στα ματς με την Μπέσα στερείται λογικής. Ακόμα και όπως είναι αυτή την στιγμή η πειραϊκή ομάδα, με τους παίκτες που παρέμειναν και με αυτούς που έχει ήδη αποκτήσει, οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν λόγο να φοβούνται μονομαχία με μια αλβανική ομάδα. Για να ακριβολογούμε για το μόνο που πρέπει να ανησυχεί τους "ερυθρόλευκους" είναι για το άγνωστο αυτής της ομάδας.

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη τώρα θα κριθεί. Οι κινήσεις από εδώ και πέρα θα είναι σημάδια για το τι μπορούμε να περιμένουμε. Μέχρι τώρα έχουμε την... κατάθεση της φιλοσοφίας του Πειραιώτη εφοπλιστή και σιγά-σιγά την ανάθεση αρμοδιοτήτων σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο Μαρινάκης τονίζει και αυτό θα πει και στην συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Τρίτη (με τον Σωκράτη Κόκκαλη δίπλα του) ότι στόχος του δεν είναι να φτιάξει ομάδα για τα ματς με την αλβανική ομάδα, αλλά να χτίσει για το μέλλον. Απόλυτα σωστό και λογικό...

Τα πρόσωπα που τρέχουν τις εξελίξεις κάνουν βουτιά στα δύσκολα με τον ρίσκο του πρωτάρη. Ο Κομινάκης για πρώτη φορά ασχολείται με μεταγραφές, ο Κοβάσεβιτς που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για πρώτη φορά δουλεύει με την ιδιότητα του συμβούλου σε μεταγραφικά θέματα. Ακόμα και ο... παλιός Γιάννης Μώραλης ουσιαστικά παίρνει βάπτισμα πυρός στις νέες αρμοδιότητες, που δεν είναι στα στενά όρια της επικοινωνιακής πολιτικής που είχε επί Κόκκαλη.

Αυτό που καίει βέβαια τον κόσμο δεν είναι ποιοι θα κινούν τα νήματα, αλλά το αποτέλεσμα. Είναι ολοφάνερο ότι ο Ολυμπιακός πατάει γκάζι σε όλα τα μεταγραφικά θέματα. Οι κινήσεις βρίσκονται σε συνάρτηση με το οικονομικό. Πέρασαν οι πρώτες ημέρες, μπήκε μια τελεία στον ενθουσιασμό που για να είμαστε ειλικρινείς "καλλιέργησε" ο Τύπος, αλλά το λογικό μπάτζετ έχει αρχίσει να ανακαλύπτεται. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τρελά ποσά, οι ιστορίες για Ροναλντίνιο τις ακούμε ευχάριστα, αλλά είναι δικό σας θέμα τι θέλετε να πιστέψετε.

Ο Ολυμπιακός καίγεται για ενίσχυση στη μεσαία γραμμή. Πρώτος και μεγάλος στόχος είναι ο Νενέ της Μονακό. Τα λεφτά που ζητάνε στο Πριγκιπάτο είναι πολλά, υπάρχει και η πρόταση της Παρί που είναι πάνω από τρία εκ. ευρώ. Θα ήταν μια καλή λύση για τα αριστερά ο Νενέ και για τα δεξιά ο Καμορανέζι. Για τον άσο της Γιουβέντους ακούγεται ότι είναι πολύ πιθανό να κάνει ταξίδι αυτές τις μέρες άνθρωπος του Ολυμπιακού στο Τορίνο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Ολυμπιακός φέρεται να έκανε νέα βελτιωμένη (ύψους 3,5 εκ.ευρώ) πρόταση στη Μονακό για τον Νενέ. Οι Μονεγάσκοι δεν πέφτουν κάτω από τα 5 εκατομμύρια και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
Τέλος, ο Κοβάσεβις έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα του Αριέλ Ιμπαγάσα. Μην σταθεί κάποιος στο ότι πριν από λίγες μέρες ο Ολυμπιακός είχε αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον πρώην άσο της Βιγιαρεάλ και τώρα επανέρχεται. Συμβαίνουν αυτά και στις... καλύτερες οικογένειες, όχι μόνο στον Ολυμπιακό που έχει- επί του παρόντος- το ελαφρυντικό ότι τώρα βάζει κάποια πράγματα σε καλούπια. Απλά, να ξέρουν ότι αυτή την πίστωση χρόνου δεν θα την έχουν για πάντα. Του Λίνεν βέβαια αν του έλεγαν να διαλέξει πρώτη κίνηση, για αμυντικό χαφ θα μιλούσε. Και φυσικά θα ζητούσε από τον Μαρινάκη να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για τον Κουμουρτζί.
Πηγή: http://contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/Olympiacos/279851.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: